Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

molok

24. 4. 2009 13:05
Autorka má pravdu

v jedné věci, individuálně, osobním úsilím můžete ze dna vyrůst na vrchol. Jenže to co platí pro jednotlivce bohužel neplatí pro celou společnost, kde vždycky bude někdo na tom dně. Ikdyby všichni měli čistě hypoteticky vysokoškolský titul, někdo bude muset dělat popeláře a někdo bude nezaměstananý, a pokud by se ten nezaměstnaný VŠ rekvalifikoval na vyšší stupeň, “odsoudí” dalšího VŠ k pozici nezaměstnaného. Vždycky budou lidé s nadprůměrným a lidé s podprůměrným platem, individuálně můžete se svým platem zahýbat, v globále bude vždycky někdo méně úspěšný. Proto si narozdíl od vás nemyslím, že krize může být prospěšná, protože většina lidí se od toho dna neodrazí. Bohužel a logicky pak podobné krize následně končí v uctívání nejrůznějších totalitních myšlenek, v nástupu extrémismu a toho se já obávám více.

0 0
možnosti
RJ

molok

24. 4. 2009 13:05
Re: Autorka má pravdu

A to je třeba důvod proč budu raději podporovat středolevé strany než ty pravicové, protože ty středolevé jsou paradoxně hrází proti levicovému extremismu. Dají většímu počtu lidí (ať už si to zaslouží nebo ne) pocit lidské důstojnosti. Ve vašem hezkém příběhu se mihlo několik fajn lidí (andělů strážných), kteří vám podali ruce, aby vám pomohli vstát ze země . Né každý má tyto lidi kolem sebe.

0 0
možnosti
P

Paxa

24. 4. 2009 12:26
Zaplaťpánbu za takové články!

A dvakrát díky, jsou-li podepřené osobní zkušeností. To proto, že můžou zavřít pusu aspoň některým věčným škarohlídům, kteří s pro mě nepochopitelným jásotem očekávají, že konečně nastane ta bohulibá chvíle, kdy budeme všichni zase okusovat kůru ze stromů. Že by se na to tak těšili proto, aby pak mohli říct: "Vidíte, já to říkal?"

0 0
možnosti
PO

POToole

24. 4. 2009 17:53
Re: Zaplaťpánbu za takové články!

Dekuji a zdravim Vas. Skarohlidi casto syckuji, protoze se tim sami chrani pred zklamanim. Pokud maji pravdu - jsou spokojeni, protoze meli pravdu. Pokud na jejich slova nedojde - jsou taky spokojeni, protoze je lip, nez cekali. Je to dobra psychicka obrana - i kdyz trosku detinska.

Mejte se fajn! :-)

0 0
možnosti
F

fakta666

24. 4. 2009 11:32
Tak hlavně že tam nepadnou ODBORNÍCI jako Kateřina BIOMASA,

MANAGEŘI,POLITICI...jistě si za své...znalosti...;-Dty miliony zaslouží na rozdíl třebas od setřiček jež zqachraňují životy a miliony neberou!8-o

0 0
možnosti

3lipy

24. 4. 2009 7:44
Pavlínko,

ten kdo padne na dno, má dvě možnosti. Buď tam zůstane, protože v sobě nenajde sílu se zvednout, nebo se sebere a začne bojovat. Ten první případ má smutný konec. Pro ostatní je lempl, nemakačenko a nezaslouží politování. Ten druhý případ jsi ty. Našla jsi v sobě sílu a začala se rvát. Takový člověk je pro ostatní hrdina a zaslouží obdiv.Právě proto si umíš vážit každé maličkosti a rozdávat kolem sebe radost. "Kopřivu mráz nezpálí" a navíc díky poznanému mrazu získá pochopení pro lidi v nouzí. Díky a zdraví L.íba Č.V

0 0
možnosti
PO

POToole

24. 4. 2009 17:42
Re: Pavlínko,

Libusko - dekuji, ale ver mi, ze svatozar mi nehrozi - na to jsem moc bojovna, palicata a ukecana.. Ale mas pravdu v tom, ze to, co si prozijeme, utvari nas pohled na vse ostatni. Z hrozivych zprav v mediich je lidem uzko a boji se budoucnosti. A to je nekdy horsi, nez byt ve skutecne spatne situaci, protoze ty obavy je vycerpavaji predem. Setrme sily na to, az je budeme potrebovat! Moc te zdravim, Pavlina :-)

0 0
možnosti
LL

Lenka Leon

24. 4. 2009 7:17
Hezky clanek

.... je to tak s tim mrazem, co nam casto otevre oci abychom si zacali vazit tech nejmensich prkotin :-)

0 0
možnosti
PO

POToole

24. 4. 2009 17:29
Re: Hezky clanek

Mila Lenko, zdravim Vas a doufam, ze Vas v SF zadny mraz nezastihne.. Ale kdyby ano - Vy ho zvladnete! Mejte se hezky, Pavlina :-) 

0 0
možnosti
K

karel_vvv

24. 4. 2009 5:26
moc pekne

Zdravim, a hodne stesti. Kdo si mysli, ze se mu neco podobneho nemuze stat, se bohuzel myli. Dulezite je neztratit odvahu, presne jak to pisete. Mejte se moc krasne a napiste vice takovych clanku !

0 0
možnosti
PO

POToole

24. 4. 2009 17:27
Re: moc pekne

Mate uplnou pravdu - nikdo nevi, co mu budoucnost muze prinest, hlavne se nevzdavat. Dekuji za mila slova - take zdravim a preji jen to nej! :-)

0 0
možnosti
LM

chachara

24. 4. 2009 4:23
"KRIZE"

Autorka je zrejmne,jako vetsina Americanu,presvedcena,ze krizi bude do pulky leta vodzvonino(jak se nam  v USA kaspari    s ekonomickym vzdelanim snazej namluvit),a diky nekolika tezkejm zivotnim okamzikum za morem(ztrata prace apod.),je na ni perfektne pripravena.

Asi veri chytrejm hlavam ve Washingtonu,v cele se svym vedoucim,hadat se nechci,treba se mejlim ja,ale idealni bude pokracovat v debate tak nekdy koncem srpna,to uz budeme vsichni chytrejsi.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

24. 4. 2009 4:50
Re: "KRIZE"

tak jsem si to pro jistotu precetl znovu a mam na vas dotaz. Kde jste vycetl, ze je "autorka presvedcena, ze krize bude do pulky leta odzvonino"? Dekuji za odpoved

0 0
možnosti
A

aht4pha

24. 4. 2009 2:10
ha ha

Hezký, ale odtržený od reality.  Jinak teda jako ekonom obdivuji to jak někdo vzdělaný v ekonomii může říct že investuje do ojetého auta.

0 0
možnosti
PO

POToole

24. 4. 2009 2:57
Re: ha ha

Nevim, proc si myslite, ze je to odtrzene od reality, kdyz se jedna o realitu. Ale k tomu autu: pokud si poridim auto za ucelem zvseni meho prijmu, jedna se o formu investice. Auto jsem rok pouzvala k podnikani (a veskere naklady odepsala v danich) a pote ho jeste se slusnym ziskem prodala. Ja bych naopak nikdy nerekla, ze koupe noveho auta je investici, nebot to ztrati vyrazne na hodnote ve chvili, kdy za nej  podepisete sek...

0 0
možnosti
PM

MarkusM

24. 4. 2009 1:25
Moc pěkné!

A velmi povzbuzující.

Děkuji.

Jaký naprostý rozdíl oproti tomu neustálému kvílení na všech rozích v Česku.

0 0
možnosti
JK

gotzur

24. 4. 2009 0:16
Pěkný článek

Držím palce!

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite