Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

a-b-c-d

13. 8. 2010 10:07
děvče

podstatné je, že Vy máte ve všem jasno a víte, že všechno v lidském světě plyne jen tak nějak samo a že pokud si někdo myslí, že lidé používají všech jim dostupných prostředků k dosažení svých cílů, tak to je pitomý konspirátor, kterému se Pavlína moudrá jen směje :-P

0 0
možnosti
PO

POToole

13. 8. 2010 10:45
Re: děvče

Proč si myslíte, že já mám ve všem jasno? Vůbec ne, a nikde to netvrdím. Na rozdíl od pana Jakla, který sice naznačí, ale nic nového v článku nenapsal. Nebo Vy jste tam nějakou novou a zajímavou informaci našel? Tedy kromě blbostí?

0 0
možnosti
PH

petrph

13. 8. 2010 9:24
tak to jste nepochopil

Teorie konspirace přece neříká že někdo tu havárii objednal, popřípadě vrt vyhodil do povětří. Ale že rozumně uvažující média by tuto informaci vazala na vědomí, možná ji uveřejnila ve večerních zprávách v černé kronice a tím by to zhaslo.

Není to ani první ani poslední ropná havárie, a ani ty minulé nepřinesly světu celosvětovou katastrofu a po pár měsících se moře samo vyčistilo.

Že přitom uhynuli ptáci a ryby, takže je nutné o jejich neštěstích po několik měsíců informovat světovou veřejnost??? Tak jestlipak tytéž média přinášejí z nemocnic záběry umírajících a těžce zraněných obětí dopravních nehod co se staly 2 měsíce předtím...??? že ne??? Tak že by kormorán nebo sleď měli pro světovou veřejnost větší cenu něž člověk?????

0 0
možnosti
C

comy

13. 8. 2010 9:37
Re: tak to jste nepochopil

SouhlasimR^ , ani pan Jakl nepsal o vzniku havarie ale o jeim pozdejsim "zneuziti".

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.zase.usmiva

13. 8. 2010 9:04
Ještě jedna zajímavost.

Možná znáte babu Vangu, nebo alespoň Nostradama. Zkuste mi vysvětlit jak je možné, že se jejich předpovědi tak shodují s barcelonským procesem a poislámštěním Evropy. Jak mohl někdo skoro před 500ty lety (nebo před dvaceti) vědět, co udělá EU v roce 2010??? Dohoda o importu 80 milionů islamistů do EU totiž není nic jiného.

0 0
možnosti
P

proost

13. 8. 2010 9:00
Důvěryhodnost zpráv

Krátký, zdánlivě nesouvisející postřeh. Pana Klause s jeho nohsledy moc rád nemám, zejména díky aroganci, se kterou prosazují vlastní zájmy a myšlenky, ale... Když byla ona známá kauza "oteplování", tak kdekdo (včetně mně) vyčítal lidem okolo prezidenta naprostou zaslepenost. Až se ukázalo, že data prezentovaná Klimatickým panelem (nebo jak se ta organizace jmenuje) byly v podstatě úmyslně upraveným blábolem. Také je nutno si uvědomit, že v názorech pana Klause (alespoň jak jsem je postřehl) nezazněla bagatelizace vlastního faktu oteplování, ale lidského vlivu na ni prostřednictvím průmyslu, dopravy a podobně. Můj názor je ten, že stav klimatu včetně teplot je možno přesně zmapovat, pokud tedy někdo nebude záměrně manipulovat s daty, ale vliv lidské činnosti nikoliv. To neznamená, že bychom se neměli preventivně chovat trochu méně rozmařile (co kdyby...), pouze konstatuji svůj názor. Jak je vidět, ne vždy oficiálně přijímaná a na první pohled stoprocentní pravda pravdou skutečně je.

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.zase.usmiva

13. 8. 2010 8:39
Kdysi jsem na výšce dělal program na expertní systémy.

Na nich je krásné, že nemusíte znát přesné vstupy, určíte je podle výstupů, jak se podobají jiným, kde vstupní hodnoty znáte. Nemusím znát, jak to bylo 9/11, ale stačí mi znát počet obětí židovského původu v poměru k počtu židovských firem a pracovníků, které ve WTC působily, abych věděl, že tam nebylo něco v pořádku. O Pentagonu, kde se letadlo prakticky vypařilo žárem, ale dřevěný stůl byl jen ohořelý a pracovník, který se za ním schovával neměl ani popáleniny (oficiální dokument) ani nemluvě. Nemusím vědět, co se dělo v BP, stačí vědět, jaké obchody se na burze udály týden před havárií a kdo se zbavoval akcií. Zase je také málo pravděpodobné, že by se jednalo o náhodu. Někdy to samozřejmě může vzniknout lidskou blbostí, jako fotky z Měsíce, které někdo dodatečně upravoval, nejspíš aby je vylepšil a byla dobře vidět vlajka USA (když už to stálo tolik peněz) a zrovna tato vlající vlajka a neodpovídající stíny jsou základem konspirační teorie, zda NASA na Měsíci byla.

0 0
možnosti
PO

POToole

13. 8. 2010 8:46
Re: Kdysi jsem na výšce dělal program na expertní systémy.

Každý z nás má nějakou oblíbenou, to je v pohodě. O tom to přece vůbec není... :-)

0 0
možnosti

oldiess

13. 8. 2010 8:13
Zamaštěný pták a umaštěné vlasy

To je nepřekonatelná kombinace, takže pokud jde o čtenost a karmu, tak se na Jakla nedotáhnete, byť váš článek půjde taky nepochybně do Výběru. Ovšem třeba diskutující, kteří v diskusi u Jakla jeho umaštěné vlasy zmínili dokazují, že titulek zvolil geniálně, a nebál se zesměšnit sám sebe, takže to se cení. Ale to je jedno, jeho článek patří stejně do lehčích žánrů, se kterými se vaše učebnicové stati pochopitelně nebudou srovnávat.

Ovšem kdyby někdo vyhlásil soutěž, jak nejlíp definovat blog iDNES, tak bych jistě vyhrál tak, že bych vedle sebe dal článek Jaklův a váš.;-D

0 0
možnosti
PO

POToole

13. 8. 2010 8:26
Re: Zamaštěný pták a umaštěné vlasy

Děkuji Vám, jen bych podotkla, že víc než karma mě zajímají originální komentáře a dobrá diskuze. Já jsem ten článek taky úplně vážně nebrala, proto jsem ho nazvala konspirátorem, ono to ani jinak totiž nešlo... ;-)

0 0
možnosti
00

0100

13. 8. 2010 7:57
Kolik lze vydělat zamaštěným ptákem?

Někdy hodně! Lze to s ním dotáhnout i na tajemníka...;-D

0 0
možnosti
R

ropusak

13. 8. 2010 7:50
Výborně!

Jakl je idiot! (pro cenzora - odborný medicinský výraz)

0 0
možnosti

lubossula

13. 8. 2010 8:01
Re: Výborně!

jiz davno ne;-D

0 0
možnosti
OU

13. 8. 2010 7:34
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PO

POToole

13. 8. 2010 7:41
Re: výborná práce!!!

Děkuji. Já jsem měla na mysli hlavně světová média, od kterých to ostatní přebírají, místních šikulků se to týká jen minimálně... :-) Mně stačí jen ty jejich zoufalé překlady a výběr "důležitých zpráv ze světa", ale o nich to fakt nebylo... :-)

0 0
možnosti
JD

pedr64

13. 8. 2010 7:11
zrovna předevčírem

jsem v TV viděl alarmující reportáž o tom, jak nás(tedy lidstvo) ohrožuje nový virus. prasečí chřipka je pryč, farmaceutické firmy se napakovaly a tak je třeba byznys zase pošoupnout trochu dál a předhodit davům další "fatální nebezpečí". takže článek pana Jakla není zase tak moc mimo mísu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite