Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Lavet

26. 5. 2009 11:24
Zdravim

zatim jsme se v diskuzi nedocetli, ze za to muze ODS, tak se to vyviji celkem dobre. Jen jsem nepobral FED a snizeni danove sazby. Jeste jste mohla zminit Greenspana, kdyz uz jste tam jmenovala tech par expertu. Moc se mi libily ty Vase osobni postrehy z Floridy, ktere zminenym obecne znamym vecem, ktery kdo se zajima uz vi, dodaly autenticitu.

0 0
možnosti
RH

Rudolf Havlík

26. 5. 2009 11:02
Dobrý den

a děkuju. je jen málo lidí na blogu, kterým jsem ochoten věřit co se obsahu a objektivnosti týče. k+

0 0
možnosti
PO

POToole

26. 5. 2009 18:33
Re: Dobrý den

Dekuji, Vasich slov si opravdu vazim. Na Vase clanky se vzdy vylozene tesim.. Je jen otazka casu, kdy budu do Ciny pracovne vyslana, a i diky Vasim krasnym clankum se nemuzu dockat... :-) Mejte se fajn a zdravim!

0 0
možnosti
MV

Miroslav Václavek

26. 5. 2009 10:59
Tato krize byla vyvolána uměle.

Je třeba vědět, že FED je soukromá banka. Je v tom naprosto chladnokrevná konstrukce.

http://vaclavek.blog.idnes.cz/c/73307/Uzij-dne-noc-bude-prilis-dlouha.html

0 0
možnosti
H

Hufner

26. 5. 2009 10:56
Pavlínko, Pavlínko

Milá Pavlínko, ze své vrozené skromnosti jste jen náhodou a nechtě zapomněla na faktory, které ke krachu přispěly nebývale velkým dílem - zbrojní výrobu, podporu v hodnotách stovek miliard pro ty nejnedemokratičtější režimy a na neustálé vojenské napadání států , které nechtějí americkým darebákům dobrovolně lézt do análů. Kolik stálo přepadení Iráku a Afganistánu - už se to přehouplo přes bilion???

0 0
možnosti
PB

celoush

26. 5. 2009 11:08
Re: Pavlínko, Pavlínko

opravdu? Nějaké podklady?

0 0
možnosti
QTN

quin ta na

26. 5. 2009 8:50
hm, pavlino

svalovat vsechnu vinu za celosvetovou krizi na jeden socialni program je trosku odvazne. sama pisete v clanku, ze byla mozna spoustecem a zacatkem, ale pak se na ni nabalili a ted reknu surove - hordy chamtivcu, spekulantu podporenych FEDem, kteri dovedli krizi tam, kde ji dovedli. Samotny program byl tudiz jenom zacatkem, ale kdyby Bush mel ty koule (a mel na to skoro 8 let), tak by ten program zrusil, ne? Kdyby spekulanti a chamtivci nebyli skutecne chteli zisky za kazdou cenu (a to zduraznuji - za kazdou cenu), tak by tohle pyramidova hra asi nevznikla. nebo se mylim?

0 0
možnosti
W

wiki5.5

26. 5. 2009 7:39
cely zivot

je jenom hledanim rovnovahy. Laissez-faire nepracuje, totalni regulace nepracuje. Vzdycky je to problem co je optimalni a v hledani optimalnosti jsou krize prirozenym efektem

0 0
možnosti
RK

Radek0075

26. 5. 2009 7:17
To stačilo napsat jednou větou.

Komunismus nemůže fungovat nikde, ani v USA:-)

0 0
možnosti
RR

rezjir

26. 5. 2009 6:46
Ale pak na vině

je nejenom americká vláda, ale také mezinárodní instituce, např. ratingové agentury, které davály neustále hodnocení AAA pro USA a ekonomové, kteří hovořili o USA jako vzorové tržní ekonomice. Ty zásahy do bankovního systému byly daleko hlubší než třeba u nás v éře tzv. bankovního socialismu.

Jinak ale je otázkou, zda rozlišování klientů podle rasy, historie atd.není tak náhodou tržním selháním toho druhu a té intenzity, kde je nutný zásah vlády, aby se trh rozjel. Ten Clinton nemohl vědět, že Bush rozjede dvě války na dluh. Hned to povzbuzení poptávky po 11. září. 2001 bylo pouhým odložením problému. To je zase ta příčina, která vedla k tomu, že z poměrně nevinného zásahu do úvěrování vyrostla krize.

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite