Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PetroleumLampoIdorablo

26. 5. 2009 15:41
Jak se dalo čekat, jen co jim otrnulo

už vědí, kde hledat viníka. Jasně, že v sockách, směšné věci jako americký komunizmus a vlastně všude jinde. Ti, co věděli, jaké úvěry poskytují, s jakým drekem obchodují, že si vyplácejí odměny za luft v prázdnych krabicích jen SAMOZŘEJMĚ obchodovali, brali odměny, když jim je cpali atd.

Ani nebylo potřeba dlouho čekat, kdy se objeví podobná demagogie. Ergo, všichni byli nečestnmí, jen obchodníci prováděli čestně svoje poslání.

Tak děkujem za objasnění, pani ekonomko z Ameriky!

Pravda, stěží se vysvětluje role FEDu, když si zjistíme, že se jedná o soukromé konsorcium bankéřů a finančníků, které těžko mohla vláda USA donutit,aby šli do projektu, pokud by byl ztrátový. A ovšem, hlavní členové FEDu vydělali dobře, minimálně pohlcením nebo likvidaci konkurence.

Ale to už jsou sféry mimo uvažování a rozumový dosah pani ctěné ekonomky. Tak ještě nějakou lehkou propagandu, to by šlo.

0 0
možnosti
A

andy2000

26. 5. 2009 16:40
Re: Jak se dalo čekat, jen co jim otrnulo

Víte, co je to morální hazard?

Fannie Mae a Freddie Mac byly takové "polostání" instituce s implicitní (a nyní explicitní) bankovní garancí. Tyhle instituce jsou myslím zodpovědné za asi 50% hypoték v USA, díky implicitní garanci přitáhly do tohoto odvětví kapitál z asie. Zřejmě tedy tyto instituce významně přispěly k nafouknuté bublině.

Kvízová otázka: je selhání těchto státních programů selháním státu nebo naopak selháním "volného trhu"?

Tyto instituce měly nad sebou speciální orgán, který se zabýval výhradně jejich regulací. Otázka: máte pocit, že regulační orgán splnil svou funkci? Máte pocit, že stejně kvalitní regulace zbytku finančních institucí by něco změnila?

0 0
možnosti
JN

5alfa

26. 5. 2009 15:14
Moc díky

za článek a splněný slib! R^

Já to hned tušil, že Topolánek a Zahradil za krizi nemohou. :-P

Otázkou je, proč to alespoň ten Bush nemohl (a nebo nechtěl?) korigovat.

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

26. 5. 2009 15:45
Re: Moc díky

jistě, nemohou, oni jen tvrdili, že krize není. Tak jako onehda pražský primátor do kamer tvrdil, že Praze žádné záplavy nehrozí v době, kdy už bylo zaplaveno metro.Posléze mimo kamery sám urychleně evakuoval. A doevakuoval do dalšího úřadu, jako odměnu za svoje primátorské výsledky. Takže, děkujem! A už proboha vypadněte!

0 0
možnosti
JN

Bubrak

26. 5. 2009 14:51
Tak

R^

0 0
možnosti
RR

RumBum

26. 5. 2009 14:38
Supr článek!!!

Konečně to někdo dal dohromady srozumitelnou formou. Má to jenom pár nedostatků:

1. pokud by se ještě rozvedlo, jakým způsobem vznikají peníze - tedy jako poukázka na dluh, v tomto případě nekrytý dostatečně hodnotnou nemovitostí, tak bychom došli k tomu, že ještě zdaleka nejsme na dně.

2. článek je příliš dlouhý na to, aby ho přečetli zaslepení zastánci sociálních "jistot" a bojovníci za rovnost všech se všemi.

Kam vede rovnostářství věděl už i Milouš Jakeš - viz poslední odstavec zde http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/85044/Milous-Jakes-by-pro-nas-byl-lepsi-nez-Jiri-Paroubek-Posudte-sami.html

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

26. 5. 2009 15:52
Re: Supr článek!!!

ovšem článek je příliš krátký na to, aby dostatečně objasnil, co je to FED a jaká byla kvalita manažérů, kteří prodávali balíčky s luftem jako seriozní zboží.

Vám stačí propaganda, demagogické pseudoargumenty, mýtus, či legenda, když pominu obyčejné lži a omyly autorky. Potřebujete ubezpečování, že podvody a lži zcela patří k životu, víc než nějaké hodnoty.

Možná jste zaspal, ale po rovnostářství tady nikdo nevolá. Alespoň určitě nejste schopen uvést zdroje. Ovšem vámi uvedené demagogie svědčí jen o jednom: mít moc nad těmi druhými. A to považujete za nerovnostářství.

0 0
možnosti
PK

kraken

26. 5. 2009 14:34
co me ale rozsekalo je veta:

"aby banky v hypotékách nikoho nediskriminovaly, a to nejen na základě

sexu či rasy, ale ani na základě příjmu či platební historie!" Je to pravda a byla by to desna sranda, kdyby to nebyla desna tragedie.

Za chvili v zajmu ruznych multikulturalismu a antidiskrinaci dojdeme do stavu, ze kdyz bude chtit clovek se zakladnim vzdelanim a IQ 85 delat treba programatora, bude mu to muset byt umozneno, protoze ho prece nemuzeme diskriminovat jen proto, ze nic neumi a neni inteligentni. A az to dojde treba k lekarum a vedcum, uz pad civilizace nezastavi nic. A tomu se deti rika evoluce :-).

0 0
možnosti
P

PetroleumLampoIdorablo

26. 5. 2009 15:55
Re: co me ale rozsekalo je veta:

vy dovozujete z vět autorky, jako by to mělo být písmo svaté a na základě možná mylných a možná i lživých apoteoz stavíte svoje lehce totalitní a lehce náckovské také neochvějné pravdy.

0 0
možnosti
PK

kraken

26. 5. 2009 14:32
super clanek

snad jen dodat, ze FED neni statni organizace, jako treba ceska CNB, ale sukroma spolecnost - konsorcium nejvetsich bank. Takze to FED mohl rozpoutat umyslne s cilem zajistit bankam zisky (protoze predpokladal, ze to pak cvakne stat).

Konspiracni teorie tvrdi, ze to bylo naplanovano umyslne s cilem ozeebracit lidi - donutit je realnym majetkem rucit za umele nafouklou penezni bublinu.... a pak ji sfouknout. Coz se deje. A kdyz se clovek podiva do minulosti, jak ziskaval FED moc, pusobi to tak, ze by na tom mohlo i neco byt.

0 0
možnosti
AA

alex5

26. 5. 2009 14:34
Re: super clanek

jako že šéfa soukromé společnosti jmenuje státní administrativa? To josu ale v tý emérice věci, co?

0 0
možnosti
PK

dolch

26. 5. 2009 14:28
Skvely clanek

R^

0 0
možnosti
PO

POToole

26. 5. 2009 18:08
Re: Skvely clanek

Diky, Pavle! :-)

0 0
možnosti
RP

radim36

26. 5. 2009 14:21
Dík za článek z "ohniska katastrofy"

 Tak nějak jsem si myslel, že to takhle je, ale protože mám možnost to sledovat jen z českých článků, nebyl jsem si jistý.

0 0
možnosti
PO

POToole

26. 5. 2009 18:07
Re: Dík za článek z "ohniska katastrofy"

Ani media zde se v tom moc nestouraji, snad jen do Fedu, Alana Greenspana - byvale hlavy Fedu a do bank, ale jinak je docela ticho, krome samozrejme odbornych knih a publikaci... Ryba totiz smrdi od hlavy... :-(

Kdyby to cele bylo jinak, Demokrate, kteri jsou nyni u moci, by se v tom urcite zalibne stourali donekonecna! :-)

0 0
možnosti

Jan Žižka z HK

26. 5. 2009 13:52
To jsou všrchno nesmyslné konstrukce

:-(

0 0
možnosti
AA

alex5

26. 5. 2009 14:32
Re: To jsou všrchno nesmyslné konstrukce

je vidět, že o tom vůbec nic nevíš. Takhle to úplně přesně do puntíku bylo....

0 0
možnosti
ČP

Opinion

26. 5. 2009 13:04
Omlouvám se za dvojitý příspěvek

0 0
možnosti
ZZ

hasmen

26. 5. 2009 13:09
Re: Omlouvám se za dvojitý příspěvek

To je v pohodě,ale měl jste zaděláno na krásnej hattrick ;-);-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite