Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZE

Zoufalka Edie

4. 2. 2009 16:52
Ackoliv

definice a vse ostatni v diskuzi je sice zajimave, o tom podstatnem NIC - jde o Terezku a ostatni holcicky, se kterymi se mistni pedofilove aktivne stykaji o samote. Proc o samote, kdyz s nimi nic spatneho nedelate?  

0 0
možnosti
PK

kasz

4. 2. 2009 16:57
Re: Ackoliv

A proč ne i o samotě, když s nimi nic špatného neděláme?

Za chvilku jdu za Markétkou a tentokrát bude po celou dobu přítomna její mamka i její starší brácha.

0 0
možnosti
A

AR...

4. 2. 2009 6:11
Rozbor osobnosti?!

Vazeny pane Flarnytryl, at se obhajujete, jak chcete - Vy a Vam podobni, patri do rezervace! Indianum bylo ublizeno, ale Vy si to zaslouzite! Jak se mohou deti ubranit? Pavlino, bolestne, ale pravdive cteni R^

0 0
možnosti
KE

Pan Navratil

4. 2. 2009 8:40
---

Asi jste myslel, že do rezervace patří ti, kdo dětem ubližují, nebo ne?

0 0
možnosti
F

Flarnytryl

3. 2. 2009 23:09
Paní O'Toole...

Ráno jsem splnil to, co jsem Vám slíbil. Článek si přečetl a popřemýšlel o něm. Bohužel musím říct, že jsem čekal, že bude více odborně na výši. Troufám si říct, že jste v něm z odborného hlediska udělala několik školáckých chyb, které bych chápal u laika, ale u Vás mě překvapují. Budu rád, když se k těmto věcem vyjádříte.

0 0
možnosti
F

Flarnytryl

3. 2. 2009 23:09
Re: Paní O'Toole...

Nevím jestli jste četla onen asi 300 stránkový spis dr. Abela, na který se odkazujete v článku. Já ano. Dr. Abel vychází při definování pedofilie (jak jste uvedla) z DSM od APA, nikoli z více užívané MKN. Dle DSM bych například já vůbec pedofilem nebyl, protože nesplňuji druhé diagnostické kritérium. Naopak dle DSM je pedofilem člověk zneužívající děti, jenž nesplňuje kritéria uvedená v MKN. Tedy dr. Abel mezi pedofily započítával i lidi s běžnou teleiofilní orientací (lidově řečeno hetero/homosexuály), kteří zneužívali děti. Nelze se tedy divit, že došel k tak vysokým procentům.

Prakticky všude ve světě mimo USA se používají především definice MKN, podle nichž já pedofilem jsem. Ovšem, podle statistik řídícími se definicí MKN, se pedofilové na zneužívání dětí podílejí jen zhruba z 10% (Kinsey, Lautmann, Brongersma, Groth, případně třeba i Kenneth Lanning z FBI).

0 0
možnosti
G

Gmur

3. 2. 2009 22:12
neco Hellingerovi, neb odkaz peechoose dole

Bert Helinger je opravnene kritiziovan. Proc? jeho  terapie INCESTU:

Cela rodina je terapeutovana spolecne, k incestu dochazi kvuli male sexualni vymene mezi rodici nebo je Otec v rodine malo ocenovan. Tudiz se otec snazi vyrovnat dysbalanci v rodine. soulozi s dcerou. Dcera se mu vlastne nabizi.

Terape spociva v tom, ze dcera ujisti rodice, ze dela vse dobrovlne a matka musi vyslovit otci uznani.

Hezke , ze?

0 0
možnosti
PCQ

pee choose quintana

3. 2. 2009 22:17
Re: neco Hellingerovi, neb odkaz peechoose dole

proc lzete a zamerne? vite vubec neco o konstelacich? nebo jste to vybral jen jako trapnou ukazku sve naproste hlouposti?

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

3. 2. 2009 21:41
Připomenu jedno věc "láska k dětem"

Diskuse je bouřlivá, diskutují normální lidé a pak pedofilové či jejich zastánci. Ti jsou velmi agresivní, napadají člověka s normálním názorem, který jim např. doporučí léčbu a varuje je před nebezpečností jejich deviace a zvl. rizikového chování. Např. obviní - z ignorantství - jen oni o tom smí psát, a jejich advokáti jako pí. Fifková? Normální lidé nikoli? A z grafomanie. Přitom celé odstartoval pseudonym Flanytr, nebo jak se to píše. A příspěvky píšou hlavně oni, možná je víc nicků než pedofilů v diskusi.

Oni se hájí hezkým chování a láskou k dětem. Přitom jde leda o vypočítavé chování - jsou laskaví, hrajou si, koupí dárky. Nejde jim absolutně o dítě, leda o jejich chtíče a perverzi. Z případu pana Kroupy (tam šlo spíš o pederasta) je patrné, že takové jednání velmi psychicky zraňuje, celý ten zájem je najednou v jiném světle.

0 0
možnosti
S

SlusnyClovek

3. 2. 2009 21:47
Re: Připomenu jedno věc "láska k dětem"

Děti nemají možná zkušenosti dospělých, ale mají intuici a dosti věcí můžou vycítit. A chlípný a perverzní zájem o ně, jako sex. objekty, to můžou vnímat, i když to nikomu neřeknou, protože to neumí pojmenovat. Ale na děti to působí negativně. Pokud je muž sex. vzrušený, i když to není vidět (má džíny...), tak tělo vylučuje pot, zkrátka biochemie funguje tak, že dívka to cítí, na ni to působí, i když neví, o co jde. Dokonce tyto procesy by byly i laboratorně měřitelné, myslím vylučování potu a dalších látek, které jsou cítit. Zvířata sexuální zájem poznávají zejména čichem. U lidí to funguje taky, ale díky civilizaci jsou v popředí jiné věci. Takže dotyční myslí, že dívek či chlapečků se to netýká. Ale ono se jich to dotýká i fyzicky, hormonálně. Když teda pominu, že jednou zjistí vypočítavost jednání a mají i psychický problém, jak byly zneužívané. Jako dítě jsem zažil určité zklamání z dospělého a vypočítavé jednání, kupování si přízně. Přitom absolutně nešlo o věci kolem sexu.

0 0
možnosti
G

Gmur

3. 2. 2009 20:00
V Berline se leci pedofilove

asi 3 roky tam existuje projekt lecby.

Therapeut David Goecker tvrdi napr. aby  pedofilove neinterpretovaqli po sem (tj. spatne) detske sgnaly. Ay pochopili, ze dite od nich sex nechce... d.

Za nebezpecne signaly ze strany pedofilu povazuji!myslet na dite, davat jim darky nbo JE ZVAT K SOBE!!

Terapie se zucastnilo 45 muzu, kteri se prihlasili dobrovolne. Meli strach, ze by detem neco provedli.

0 0
možnosti
PO

POToole

3. 2. 2009 20:06
Re: V Berline se leci pedofilove

Dekuji Vam za vecny prispevek do diskuze! R^:-)

0 0
možnosti
PCQ

pee choose quintana

3. 2. 2009 18:44
prace s odchylkami

koukam, ze nejvetsimi odborniky na odchylky od normalu (ne uchylky) jsou bohuzel ti, kdo o tom temer nic nevedi. nemaji zakladni informace o vzniku techto odchylek od normalu, coz bych doporucil studovat nejprve a rozhodne ne na internetu. a prave ti, co tak vehementne odsuzuji tyto odchylky jsou paradoxne prave ti, kdo maji sami maslo na hlave - bud jsou to latentni pedofilove nebo jsou to lide, postizeni nejakym hlubokym traumatem z detstvi, ktery v nich vyvolava ostry odpor k lidem, kteri jej tady prezentuji. rika se tomu projekce. takze bych si dovolil temer s urcitosti tvrdit, ze nejvetsi problemy traumatickeho a neurotickeho charakteru maji neostreji vystupujici diskuteri - hlavne nas znamy wiki 5.5, ktery je neurotik skutecne k pohledani. a kdybys nahodou komiku nevedel, co to znamena, tak bych ti doporucil knihu Prvotni vykrik od Athura Janova (v originalu Primal Scream), ktery popisuje prave vznik podobych odchylek jako je napr. i pedofilie.

0 0
možnosti
PO

POToole

3. 2. 2009 20:19
Re: prace s odchylkami

Problem je v tom, ze tato diskuze se tahne na nekolika blozich uz od patku, a neni mozne jen tady videt vsechny souvislosti. Podstatna vetsina diskuteru se snazila od pocatku skupinu pedofilu pochopit a treba i poradit, mozna pomoci. Narazila na zed. Pomoc pry nepotrebuji, nechteji, jsou se situaci vyrovnani a maji ji pod kontrolou. Odbornici jim vetsinou stejne nerozumi, takze si pomahaji mezi sebou. Pokud se tedy neda nic delat pro ne, pozornost se logicky obratila k Terezce a ostanim detem, a hlavne na jejich ochranu - jen aby se s nimi nestykali o samote. To by ale pry ublizilo tem detem. Myslim si, ze kazdy, kdo se diskuze zucastnil delsi doby, pochopil, jak slozity a ohromny problem to opravdu je. 

0 0
možnosti
HN

handour

3. 2. 2009 18:43
Je to jak v blázinci

každý si mele svou: pedofilové své definice o sebekontrole, my o strachu ze ztráty té sebekontroly...Pravda je jediná,dítě nesmí nikdy být sexuálním objektem (ani v představách!!!!).Nemůžeme se shodnout...ani po tisícátém příspěvku,třetím článku....konec je o tom...kdo (z únavy)odpadne dřív...;-(

0 0
možnosti
PCQ

pee choose quintana

3. 2. 2009 18:47
Re: Je to jak v blázinci

proc ta ostrost, pani Hanko? nesmi? to asi moc nevite o kolektivnim nevedomi a predstavach. tam muze byt vsechno a bohuzel nekdy clovek sam nic nezmuze vuci temto predstavam. kazdy z nos ma v sobe tzv. stin - horsi stranku sbeho ja, kde jsou vsechny zle predstavy sveta - vrazdy, znasilneni, neuveritelny sex. ale kazdy ma v sobe zabudovanou kontrolu toho, aby to ve vestine pripadu nikdy neudelal. a vy tady chcete soudit nekoho za predstavy? kolik se vam stalo, ze byste nekoho v duchu zavrazdila? mame vas brat jako potencialniho vraha a podle toho s vama nakladat?

0 0
možnosti
UB

Chytracisko

3. 2. 2009 18:26
Já bych hlavně zakázal chlastat

myslím že by to zachránilo víc dětí od zneužití, domácího násilí, a také mnoho dospělých žen. Problém je, čím to nahradit, aby si střízlivci nenašli jiný způsob relaxace než násilí na dětech či ženách :-(

0 0
možnosti
UB

Chytracisko

3. 2. 2009 18:27
Re: Já bych hlavně zakázal chlastat

chtěl jsem říct "jiný, spolčensky rovněž závadný, způsob relaxace"

0 0
možnosti
PK

kasz

3. 2. 2009 17:38
Dotaz

Jak by jste reagovali, kdyby za vámi jednoho dne přišel Váš syn, dejme tomu 25tiletý a svěřil by se Vám: "Víš, mami, tati, zamiloval jsem do osmileté holčičky, už dávno... obecně se mi malé holčičky líbí. Nechci jim ubližovat, však víte, jak jsem se vždycky choval k dětem. Jsem pedofil, vím to, a taky vím, že se to nezmění."

Opět děkuji předem za odpovědi.

0 0
možnosti
L

Lilith+

3. 2. 2009 18:12
Re: Dotaz

1) trénink empatie (konfrontace s osudy a pocity obětí, fiktivní dopis oběti...)

2) ambulatní léčba u sexuologa

3) omezení styku s dětmi, ZEJMÉNA o samotě

Dotaz: Už jste něco takového absolvoval, nebo jste o tom aspoň uvažoval???

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite