Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wiki5.5

1. 11. 2008 18:38
mimochodem

lepsi svatek halloween v Praze nez lampionovy pruvod na pocest Aurory tamtez ;-D

0 0
možnosti
W

Wendolene

1. 11. 2008 20:33
Re: mimochodem

jako vzdy michate pojmy, nesrovnavejte politiku a pohanske svatky. Nechte Halloween, tam kde je, tam se mu dari nejlepe. Cesi bez neho prezili dlouho, nac zavadet jine zvyky na dusicky. ?

0 0
možnosti
W

Wendolene

1. 11. 2008 16:47
V USA je samozrejme Halloween oblibeny,

kazdy kdo ma deti ho nadsene slavi. Ale v Cechach nema zadnou tradici ani opodstatneni. Je urcite duvod, proc jeste nebyl adoptovan, ac ostatni veci z ciziny se ujaly. Musim souhlasit s belgian chocolate.

P.S. Uvidime, kolik soudnich sporu se dostane do pred pravniky, kvuli nejakemu diteti, ktere si ublizilo na cizim pozemku,kdyz zadonilo o bonbony. Samozrejme v USA je zodpovedny majitel domu a ne rodice ono ditka...

0 0
možnosti
PO

POToole

1. 11. 2008 17:09
Re: V USA je samozrejme Halloween oblibeny,

Ja ho Cechum taky nevnucuji, jen se trochu divim, ze na rozdil od jinych, puvodne pohanskych svatku, u nas neni. Cela nase kultura pochazi z pohanskych tradic, pozdeji byla samozrejme reformovana cirkvi, a jeste pozdeji neco pridali komunisti. Mne by proste jen zajimalo, jestli u nas v minulosti Halloween nikdy nebyl, nebo jestli byl pred mnoha stoletimi zlikvidovan... ;-)

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

1. 11. 2008 10:49
v ČR máme Dušičky

a včera jsem po městě viděla spoustu lidí, kteří svátečně oblečeni nesli na hřbitov květiny. hřbitov byl večer plný světýlek, moc pěkné. myslím, že svátek úcty k předkům je kultivovanější a byl by velký omyl nahrazovat ho maškarami. na ty je čas o masopustu.

0 0
možnosti
A

AR...

1. 11. 2008 1:44
Halloween......

Pokud nas prijdou navstivit sousedovic deti, vitam tento svatek.....

V dobe Halloween, vsak byla zabita nase kocka Mici,  hodna a pritulna, lovkyne  mysi! Nedaleko od nas pronajimali dum idioti, nezname sekty, kteri ji odlovili, zabili a hodili do popelnice, protoze byla cerne barvy!

Pravy Halloween, budeme oslavovat pristi tyden - az bude zvolen pan Obama. Skoda, ze Americane, znici Ameriku! Je tato udalost v dohlednu, protoze davy, ktere presne nevi o co jde, se pridaji k silnejsim v poctu.........No, alespon po case budou vzpominat na nynejsi casy, az prijdou lepsi casy - budou si jich vazit!!!!!!!

Pekny Halloween vsem!

Klikam - karma

0 0
možnosti
I

ignorantka

31. 10. 2008 16:20
Happy Halloween!

taky mam tenhle svatek rada.- domy kolem nas jsou vyzdobene dynemi, kostlivci, obesenci, carodejnicemi, pavucinami a netopyry, jeden dum ma na zahradce hrbitov, kterym deti musi projit, nez zazvoni u dveri. tesim se na jejich rikanky a kostymy a na to jak je zase vydesim;-D

0 0
možnosti
V

Vikina

31. 10. 2008 2:29
Pavlínko,

opět pěkné počtení, takže  opět R^.

0 0
možnosti
RP

tata01

30. 10. 2008 23:54
tak

opravdu by se mě ten svátek nelíbil, ať si zůstane tam kde má tradici. Nemá cenu ho tahat do střední evropy

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite