Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Astricka

2. 6. 2008 14:45
Tak si to pojďte zkusit

MILÁ , zlatá, zvedněte se od toho pc a jděte si sednout na týden někam do úřadu. Zkuste to. Uvidíte, že vás takovýhle články přejdou psát. Každý umí radit a mluvit do věcí o kterých neví zhola nic. To si opravdu myslíte, že si hrajou karty na PC a podobně?  O zpracování všemožných a bohužel někdy i nemožných věcí ví jen ten, kdo to dělá. Já pracuji v bance a je to stejné. Klienti si myslí, že pokud nikdo není na přepážce, že snad mám volno. Ale kde jsou různá hlášení, telefonování na centrálu, zpracování běžné pošty apod. Nakonec když se plní bankomat, tak se klienti diví, že to děláme my přepážkoví, že si myslela, že tam vevnitř někdo sedí... Takže jděte si to zkusit a pak pište. Jo a mám dovolenou, z práci si nesmím dovolit vůbec internet pustit.8-o 

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

2. 6. 2008 15:40
Re: Tak si to pojďte zkusit

Zkuste v bance navrhnout dva úřední dny.;-D

0 0
možnosti
LH

Horle

2. 6. 2008 14:43
Nejen v úředních dnech, ale mimo běžnou prac. dobu

Ať mají třeba úterý a čtvrtek úplně zavřeno, ale v pondělí ať mají od 6,00 do  20.00 hod, aby si běžný pracující daňový poplatník mohl vyřídit své záležitosti a nemusel si kvůli tomu brát dovolenou.

A nebylo by na škodu, kdyby  1x za měsíc byl úřad otevřený i v sobotu dopoledne.

0 0
možnosti
PO

POToole

2. 6. 2008 18:07
Re: Nejen v úředních dnech, ale mimo běžnou prac. dobu

Jasne, stacila by forma sluzeb, na kazdeho by prisla rada jednou za cas... Obcane by to zajiste ocenili.:-)

0 0
možnosti
AJ

Andrea Jamborová

2. 6. 2008 13:43
Karma

Jo jo. Na to, abych se vešla do úředních hodin, si musím brát dovolenou. A proto volám: "Chci být státním úředníkem".;-)

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

2. 6. 2008 15:43
Re: Karma

Jestli ses dobře učila a vyhraješ výběrové řízení, tak proč ne. :-)

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

2. 6. 2008 12:43
Dobré téma

Běhání po úřadech jsem schopná vyřídit jen díky tomu, že nepracuji každý všední den, pro ty ostatní to je fakt šílenost.R^Jitka

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

2. 6. 2008 9:24
ano, to mě v ČR také fascinuje

ještě zajímavější ovšem je, že v úřadě, bance, obchodě nebo jiném podniku, kde pracuje 2 nebo více lidí, v poledne zavřou, protože všichni tito lidé musí jít na oběd v přesně stejnou dobu. jako by to nešlo, aby jeden šel na oběd třeba v 11:30, další ve 12:00 atd., takže by mohlo zůstat otevřeno a klienti mohli přijít i během své polední přestávky...

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

2. 6. 2008 15:42
Re: ano, to mě v ČR také fascinuje

Přesně. Zřejmě se při jídle musejí koukat kolegovi do talíře.;-D

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

2. 6. 2008 9:20
Vím o tom

O práci úředníků něco vím a souhlasím, že by "úředním dnem" měly být všechny dny v pracovním týdnu (možná i některá sobota). Dělaj jsem na jednom nejmenovaném úřadě a díky šéfovi, se úřední dny (ač byly  napsány) nedodržovali a nikdo nemohl občana "vyhodit" s tím, že dnes není úřední den.Bylo to v pohodě a lidé si na to brzy zvykly, takže nebyly návaly v pondělí a středu. Mylím, že dva úřední dny je opravdu zbytečnost.

0 0
možnosti
JB

lukim

2. 6. 2008 12:55
Re: Vím o tom

Nejsi magor, za ty prachy co jim platí? V sobotu ani náhodou. ! Také laskavě nezapomínejte na ten guláš v zákonech, ty úředníky je potřeba také někdy vyškolit a naučit se v těch zmetkách aspoň trochu vyznat.! Mnoho úřadů má zastupitelnost úředníků a rozhodně nikoho nevyhodí, když tam přijdete i v mimoúřední dobu. Ovšem specifikou jsou spíše vyšší úřady, kde se s nikým nepařou a vyhodí. U městských a obecních se to tedy stává zřídka. Mě se to aspoň nestalo tedy nikdyR^

0 0
možnosti
OF

zihac

2. 6. 2008 8:57
autorka...

...má trošku divoké představy, které vycházejí z minulého režimu. úředníka se nic netýká, změna zřízení, vlády atd, to mě rozesmálo. od změny vlády tady proběhlo cca 10 organizačních změn, změny org. struktury, vymění se kompletně vedení, dosadí se oblíbenci, kdo má problém dostane výpověď. chtěl bych autorce pomoct s představou co úředník dělá - svoji práci. úředník má být služba veřejnosti? a na to přišla autorka jak? třeba já styk s veřejností nemám, tedy s tou širokou, mou náplní je pracovat s odbornou veřejností. chcete porovnávat soukromou a veřejnou sféru, prosím. podnikatelé by zákon o svobodnem přístupu k informacím unesli tak 5-6 měsíců, pak by ztratili nervy a začali naříkat v televizních novinách na Nově jak je stát takovými předpisy ničí. muset se zabývat každým podnětem ze strany veřejnosti, kde jsou lidé líní použít hlavu, v horším případě google, je totiž ubíjející. a to jen proto, že lidé jako vy si myslí, že úředník celý den jen čeká na váš problém, dotaz atd....

0 0
možnosti
JC

Naked and petrified

2. 6. 2008 13:47
Re: autorka...

Bohuzel pouze nahravate autorce clanku. Zajimalo by mne, jestli byste svuj vyrok na tema, zda urednik je ci neni sluzebnikem verejnosti, zopakoval i verejne, bez zasterky anonymity.

Urednik samozrejme JE sluzebnikem verejnosti, neb ona je ten, kdo ho plati, aon je tim, kdo slouzi statu, ktery ma slouzit svym obcanum (za coz si jej tito, opet, plati). Rovnou zospovidate i svuj prvni dotaz...vcemze se o dob komunismu nic nezmenilo?> NO ano, v tom diktatu spatne placene pani za prepazkou, ktera vas bud prijme, neprijme, vyhodi, nevyhodi, zamitne, nebo si to aspon milostive precte. Kdyz si stezujete, muzete se s uspechem sve veci rovnou rozloucit.

Ano, sam jsem naraziul na nadmiru komptetentni a ochotne uredniky a timto jim 1000x dekuji a vzdavam hold. Bohuzel ale nejsou sami, je tam i ta druha skupina...coz jste Vy prave dosvedcil.

0 0
možnosti
RP

radim36

2. 6. 2008 8:48
věci, co nejdou zpracovat na počkání.

Já jsem úředníkem nikdy nebyl, ale je mně jasné, že práce úředníka pro nějakého občana není jen těch 5 minut na přepážce, za kterou na jedné straně je občan a na druhé úředník. Existuje spousta věcí, které za těch 5 minut prostě vyřídit nejde. Až skončí návštěvní hodiny, úředníci pak musí vzít tu hromadu těch věcí, co nejdou na počkání a postupně je zpracovat. Je fakt, že v době počítačů propojených sití a digitalizace čehokoliv je to čím dále rychlejší, nikdy ale nebude úplně všechno na počkání. Vždycky bude návštěvní doba pro občany a potom další doba, kdy věci a projekty úředník zpracovává.  Nebo se školí, různé dodatky a změny zákonů a vyhlášek  vyrábějí naši zákonodárci na běžícím pásu.

0 0
možnosti
I

Ibitamuno

2. 6. 2008 7:43
A copak delate v praci vy?

Take se svedomite venujete jen a jen praci? Priznejte se.

A kde jsou ti mili a ochotni urednici, byla jste nedavno na DMV ?

Podle meho nazoru jsou vsichni byrokrati stejni, at cesti ci americti. Oficialni kreteni.  A to americti statni zamestnanci si dovoluji vice nez soukromi, protoze je mnohem hure vyhazuji a oni to vedi...

0 0
možnosti
JN

palok59

2. 6. 2008 6:55
úřední hodiny

asi paní velmi toužíte na nějakém tom úřadě pracovat že? Kafíčko, nekonečné rozhovory s kolegyněmi, neúřední hodiny kdy se nedělá vůbec nic,......... . No tak proč to nezkusíte? Já vím, Vaše uvědomění Vám nedovolí takto mrhat Vaším intelektem - nebo se mýlím?

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite