Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nenapadnyj

2. 6. 2008 17:49
Tak autorka dosáhla svého

Doufám, že jste spokojená.R^ Už jste našla své spřízněné duše!R^

0 0
možnosti
W

wiki5

2. 6. 2008 17:56
Re: Tak autorka dosáhla svého

vy mate nejakej mentalni problem, ze?

0 0
možnosti
PN

magnamysgteria

2. 6. 2008 16:26
A je to tu zase.... II.

No a pakje tu další věc. Veřejnost. Nevím co Vy děláte, a jestli si můžete dovolit odmítnou problémového uchazeč? A nebo jestli víte co je to problémový uchazeč či klient? A to nemluvím o tom, že s úsměvem musíte přijímat nadávky, urážky a lidi s velmi výrazným tělesným odérem atd.

No a když k tomu přičtu onu pověru o 13. a 14. platu (což není pravda - osobně jsme nikdy nedostal tyto platy celé.  Dřív to byly jedna polovina hrubého platu před dovolenou (tedy červnu) a to samé před Vánoci (tedy prosinec), ale pak se to stejně danilo, a poslední cca 3 ropky je to stejně zrušené - dostávám to ono magické:    JE STÁTNÍ ÚŘEDNÍK.....

Ale po pravdě pojďte si to jednou zkusit na jednu hodinu z té naší strany. Ono Vás to vyléčí. Jistě nejsme všichni hodní a laskavý - ale to nejste ani Vy. A tak navrhuji přestaňte chodit s myšlenkou to budu zase debil úředník - a my Vás rádi přivítáme kdykoliv.

Chce to jen toleranci na obou stranách - ale tímto článkem ji nevybudujete.....

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

2. 6. 2008 16:43
proč bych si to zkoušela z vaší strany?

na rozdíl od Vás se uživím v soukromém sektoru

0 0
možnosti
PN

magnamysgteria

2. 6. 2008 16:20
A je to tu zase....

Drahá autorko,

jsem ve státní službě už cca 7 let a za tu dobu jsem vystřídal dva úřady.

Úřední dny jsme a máme vypsané, ale ani na jednom postě jsme si nikdy nedovolil někoho odmítnout? Proč (protože stačí jeden naštvaný jednatel, který se prjde za nadřízeným a máte na za kterem komisi, kontrolu atd...) Ale to není to hlavní.

O tom co děláme v tzv. "neúředních hodinách"  Vám toho můžýu napsat diplomovou práci, která stejně po pádu vlády nebude platit, protože přijdou nová pravidla.

Je Bohužel pravda, že státní mašina jede na papíry. A takse kupí spousty záznamů, která je následně třeba: zpracovat, vyhodnotit, Katalogizovat,  oživovat nebo naopka nachystat k uloží čí hlídat skartaci. O tom jak je to veselá činnost si předstětě v zákonu o ochraně osobních dat a to je jen zlomek toho co si mohu či nemohu dovolit.

0 0
možnosti
VN

VasekN

2. 6. 2008 16:18
BTW:

Pokud chcete zažít opravdu špatnou komunikaci s úřadem doporučuji samosprávu ve Francii, suverénně nejhorší úřady v EU. V ČR si budete pak připadat jak v ráji. Pověstné posílání od čerta k ďáblu je tam čirá skutečnost. Do teď nevyjasněné kompetence mezi tamními samosprávami opravdu nemají chybu. Zajímalo by mne jaké zahraniční zkušenosti proto vedou naší pisatelku k doměnce, že v zahraničí je to lepší :-)

0 0
možnosti
PO

POToole

2. 6. 2008 16:52
Re: BTW:

Zkusenosti s uredniky kdekoliv je kapitola sama pro sebe, a jsou velice individualni. zazila jsem horrory i bezva sluzby v Cechach i v USA, to je proste v lidech. Ja jsem spis chtela vyvolat diskuzi o pristupnosti obcanu do uradu, ne o kvalite sluzeb... Dekuji za prispevek - s tou Francii Vam naprosto verim...;-)

0 0
možnosti
JN

kotelnik

2. 6. 2008 16:12
Nejhorší je,

že je často nezastihnete ani v úředních hodinách ( vlastní zkušenost 2x v minulém týdnu - pondělí a středa) - prý důležité jednání.:-©:-©:-©

0 0
možnosti
VN

VasekN

2. 6. 2008 16:08
:-)

Některé úřady mají úřední dny každý den v týdnu. Nelze proto paušalizovat tak jak to dělá naše pisatelka. Spíše by bylo dobré napsat konkrétní případ, kde jí jaký úředník případně úřad natolik rozhořčil, že to stálo za článek do blogu ;-)

0 0
možnosti
PO

POToole

2. 6. 2008 16:36
Re: :-)

Nikdo me nerozzuril, to zase ne. Konkretne se jednalo jen o telefonat na mestsky urad, kde jsem se dozvedela, ze si mam zavolat v uredni den. Tak jsem si dala tu namahu, a podivala se na Internet, jak ruzne urady resi dobu styku s verejnosti - a ejhle, uredni dny pondeli a streda jsou stale oblibene u mnoha uradu, vcetne Financniho. Uprimne receno, pobavilo me, ze si tyto vysady dokazaly urady obhajit az do dnesni doby, tot vse....;-)

0 0
možnosti
N

nenapadnyj

2. 6. 2008 15:35
.

.....napadlo Vás někdy, že i úředník je daňový poplatník jako každý jiný oficiálně zaměstnaný? A i úředník si musí vzít dovolenou, když si chce vyřídit své osobní záležitosti na jiném úřadě, v bance apod. Tak proč se zbytečně rozčilovat....

0 0
možnosti
JN

Hh.

2. 6. 2008 15:19
Otázka jako od žáka základní školy

Fascinuje mě údiv autorky nad tím, co proboha můžou ti úředníci dělat, když se zrovna nevybavují s veřejností. To si vážně myslíte, že úředník je v úřadě jenom od toho, aby se bavil s lidmi, a ve zbylém čase prostě nemá co dělat? To si asi pletete úředníka s podatelnou nebo se slečnou na přepážce. Co takhle vyřizování písemných žádostí? Vedení řízení, shromažďování podkladů, vyhotovování rozhodnutí, komunikace s jinými úřady, řešení stížností občanů?

Problém není v tom, že úředníci potřebují čas na skutečnou práci (což není styk s veřejností, nýbrž papírování podle zákona). Problém je v tom, že je to špatně zorganizované: je-li na jednom odboru třeba 10 úředníků, tak místo toho, aby tři dny v týdnu se s lidmi bavili všichni a dva dny nikdo, raději by měli každý den být k dispozici šest úředníků a čtyři v kancelářích pracovat - jinými slovy, každý úředník by ten "svůj" úřední den měl někdy jindy. A s úředníky byste se tak mohli bavit každý den.

0 0
možnosti
PO

POToole

2. 6. 2008 16:08
Re: Otázka jako od žáka základní školy

Dekuji za Vas konstruktivni prispevek, o tom to samozrejme je - organizace a pristup k verejnosti. Opravdu nepodeziram urednici, ze pracuje jen v urednich hodinach - podeziram ale urad, ze zneuziva sveho postaveni vuci verejnosti. Nekde Vam mimo uredni hodiny ani neberou telefon, to Vam pripada v poradku? Pokud ano, necekejte, ze se neco nekdy zlepsi...;-)

0 0
možnosti
ML

m. l.

2. 6. 2008 15:14
Milí úředníci,

nevztekejte se, i když se na vás lidé zlobí. Neberte si ty výpady osobně, stejně jako by si lidé neměli brát osobně úřední tupost, pomalost a neochotu. Berte to tak, že pracujete pro špatnou firmu a tudíž vás i všichni vnímají jako špatné lidi. A beztak s tím nic nenaděláte :-)

0 0
možnosti
N

nenapadnyj

2. 6. 2008 14:53
Hloupý článek od Neználka

Vážená chytrá, nevím odkud máte pocit, že když nejsou úřední dny, ležíme všichni s nohama nahoře. Napadlo Vás někdy, že někdo musí zpracovat úřední agendu, která se v úřední dny navalí? Nebo si myslíte, že žádosti, podněty a ostatní spisy se vyřizují samovolně, že neexistují šetření a úkony, které se provádějí mimo úřad? Váš článek je hloupý a povrchní!:-© Chtěl bych vidět Vás pracovat za tabulkový platR^.

0 0
možnosti
ML

m. l.

2. 6. 2008 15:01
Re: Hloupý článek od Neználka

Zvláštní, a proč tedy Vy pracujete za tabulkový plat a nejdete za 2x tolik někam k soukromé firmě?

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite