Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZE

Zoufalka Edie

10. 11. 2008 3:58
Pisete v clanku,

ze Vas Palin zaujala vic nez Obama? Jaky na ni tedy vlastne mate nazor?

0 0
možnosti
W

Wendolene

6. 11. 2008 5:38
Zajimavy clanek

Je take zajimave, jak jste i vy casem presmerovala svoje sympatie vuci Obamovi. Myslim, ze spousta lidi zacala vnimat, ze McCain je opravdu stary a Palin rozhodne neni material na presidenta. Jsem vazne prekvapena, ze Americane zapomeli na barvu kuze a soustredili se na kandidata samotneho. Je to dobre, snad to bude zmena k lepsimu. Od Obamy zni jeho starosti o obycejne americke rodiny uprimne, narozdil od jinych. Jsem opravdu rada, ze vyhral.;-)

0 0
možnosti
W

wiki5.5

7. 11. 2008 4:31
Re: Zajimavy clanek

tak to jsme dva :-©;-D

0 0
možnosti
V

Vikina

6. 11. 2008 2:58
Tak s potěšením vidím,

Pavlíno, že jste se nedala a napsala další článek. Na rozdíl od našich chytrolínů v Česku čtivý a majíci hlavu a patu. Nu, vyhrál ten Obama, tak jsem zvědav na další reakce. Osobně bych tam nejraději viděl tu Palin, neb jest to výstavní kočka. Protože jsem vystudovaný sociolog, vím, že ze všech těch důvodů, uváděných jako příčinu volebního rozhodování, je tento důvod ten nejlepší, všechno ostatní (programy apod.), jsou jen plané kecy. Krása se však odkecat nedá. Chápu ovšem, že třeba Iggy má jiné priority, ta nejspíš volila toho s tím větším. Nebo snad ne, Iggy?

0 0
možnosti
I

ignorantka

6. 11. 2008 3:22
Re: Tak s potěšením vidím,

Palinka je kocka a moc ji to slusi, kdyz mlci a roztomile mrka mihalnicema jak panenka...,ze bychom zacali vybirat prezidenty/tky v soutezich krasy? ktera CR kocka by v tom pripade byla dobra? na Morave je hodne peknych holek, co maji baculate licka a hnede oci jak Palinka. Vikino, neni tam nejaka  Miss, co by mohla kandidovat na prezidentku CR?

0 0
možnosti
I

ignorantka

5. 11. 2008 13:57
v Missouri se porad jeste scita,

ackoli Obama prohlasil vitezstvi pred nekolika hodinami. - dobre napsany clanek. R^ - 'Americane dosli do zaslibene zeme.'

0 0
možnosti
PO

POToole

5. 11. 2008 17:13
Re: v Missouri se porad jeste scita,

Tak to vypada, ze se Missouri spletla podruhe v historii, i kdyz jen o fous... :-) V kazdem pripade, je tu i tak dobra nalada, na ulicich se zpivalo a tancilo az do noci, dnes jsou vsichni po probdele noci vycerpani... God bless America!

0 0
možnosti
NM

NikolaM

4. 11. 2008 20:34
Hezký článek!!

Osobně jsem na Váš stát Missouri moc zvědavá. Obama bude potřebovat hodně hlasů ze St.Louis a Kansas City a neztratit příliš mnoho hlasů na venkově, aby tam měl šanci. Dělala jsem si takové soukromé typy, kdo vyhraje jaký stát a o kolik a podobné věci (zvažovala jsem, že bych to dala na blog, ale jsem prostě pověrčivá a nechci to zakřiknout) a Missouri je jediný stát, který jsem nebyla schopná dát ani jednomu. Stále mám ale takový divný pocit... vždycky jsem spíše pesimista.:-/

0 0
možnosti
W

wiki5.5

4. 11. 2008 20:38
Re: Hezký článek!!

Bojite se porazky Obamy? Jak si muzete byt jista, ze by to bylo spatne?

0 0
možnosti
PD

P.D.F

4. 11. 2008 9:25
Zajímavý rozbor, karma.

Jenom dva postřehy. O Bushovi jde netem, že má domácí vězení, protože chtěl odjet do Paraguaye na své sídlo. Pak k Obamovi. Hodně bude záležet na tom, jestli bude chtít zastavit dolarovod do Izraele. Kdysi to napadlo JFK a všichni víme jak dopadl. Rozbory jsou jinak trefné.

0 0
možnosti
PO

POToole

4. 11. 2008 15:43
Re: Zajímavý rozbor, karma.

Oficialne jsem o Bushovi cetla, ze ma zakaz vychazeni, aby McCainovi svou pouhou pritomnosti nekde neskodil. To hovori samo za sebe...

S tim Izraelem si v teto situaci opravdu netroufam tipovat. Indikace zde na zacatku byla, a jaksi se to roplynulo do neznama...

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

4. 11. 2008 7:48
pragmatický pohled

Dobré.

Mojí (ale nejenom mojí, samozřejmě) výhodou je, že to všechno můžu spovzdálí sledovat, ať vyhraje jeden nebo druhý, mě se to dotkne jen málo a zprostředkovaně. Zato poučení z toho může být velké. I když rozdíly mezi evropskou a americkou politikou a ekonomikou jsou obrovské.

0 0
možnosti
PO

POToole

4. 11. 2008 15:38
Re: pragmatický pohled

Rozdily jsou obrovske i v presvedceni volicu. Na stredozapade se napriklad hodne dava duraz na tradicni rodinne vztahy a hodnoty, vetsina lidi je bud napravo nebo ve stredu, a v soucasne situaci je dokazal Obama oslovit.

Myslim si, ze je to vazne velke pouceni pro vsechny. :-)

0 0
možnosti
H

hawkwind

4. 11. 2008 7:27
Politické spektrum

Milá Pavlíno, tohle je bezpochyby pokus o napsání slušného článku, na rozdíl od některých jiných které se na tomhle serveru vyskytly. Nicméně, překvapuje mě, že nazýváte Obamův program "socialismem" - z pohledu evropana se jedná skutečně o umírněný střed.

Celé americké politické spektrum je natolik posunuté doprava, že hardcore konzervativci se z našeho pohledu příliš neliší od fašistů.

Na druhou stranu zaráží mě stejně, že jako protipól "socialismu" (tedy zvýšit daně a udělat něco s katastrofální situaci ve zdravotnictví) považujete elitismus - tedy jak předpokládám republikány - kteří apelují na antiintelektualismus a  "Joea instalatéra" - což  naprostý opak elitismu, kvality kterou by člověk hledal především u inteligence kterou máte většinově liberální.

Upřímě bych čekal, že budete mít na věci náhled trochu jako někdo "zvenčí" ale evidentně jste již úspěšně naturalizovaná.

0 0
možnosti
ACT

a co třeba

4. 11. 2008 6:37
S tímto přístupem budete mít taky Paroubka

A s hrůzou budete čekat na to , kolik peněz Vám sebere, aby mohl financovat černé díry předoktorovaných fakultních nemocnic, radostně se rodících příjemců sociálních nemakačenkových dávek ....finanční krach máte za dveřmi, stačí do něj jen těmi dveřmi strčit a dominový efekt to udělá za Vás....upřímnou soustrast, byli (!) jste nejpokrokovější v mnoha oborech-čas minulý....

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite