Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

CHYREN

17. 10. 2011 16:29
Walesa je mediální šašek..

jako každej hrdina, který přežije vrchol své slávy. A snaží se "jít" se světem. Jedna myšlenka všechny tyhle lidi spojuje, aniž by byla řečena dostatečně nahlas: Duální svět selhal. Je třeba osvěžit filozofii a rovnováhu tripartity. Jako základní stavební kámen všech společenských dějů, politika a ekonomika zejména. Oni na to příjdou, ale možná už bude pozdě.[>-]

0 0
možnosti

Camino.

16. 10. 2011 0:09
0 0
možnosti

Saltos Alim

15. 10. 2011 17:39
Tak nevím

Zabývat se panem Walesou není tak jednoduché jak předváfíte. On totiž něčeho dosáhl jak pro ploláky, tak pro ostatní svět - dovedl se otevřeně postavit do čela hnutí proti "socializmu" v sovětském pojetí a s dalšími stál u zrodu jeho konce. Dokázal také neokázale odejít do ústraní, a stěží se dá pochybovat, že by postrádal jak zkušenosti tak přehled o současném dění ve světě. Dovedl-li vystoupit proti zlu před léty, proč by nemohl vystoupit proti zlu v současnosti? A to  nejen na úrovni ideologických nálepek a frází jako jsou dnes už vágní pojmy socialismus a kapitalismius, ale i prakticky podle minulosti. Pokud ovšem list Gazeta  necucal něco z palce.    8-o

0 0
možnosti

Žadatel

15. 10. 2011 17:18
Autorko. Zásadní chybou je,

proti něčemu protestovat.

Demonstruje se za něco, ale ne proti něčemu.

1 0
možnosti

duhacenzor5

15. 10. 2011 13:32
Za co jít demonstrovat, autorko?

No problém: proti tomu aby všelicí ti atheisté, "liberálové", komunisté, anarchisté, feministky, zelení a podobná verbež konečně přestali těm opravdu 99% nás ostatních organisovat svoje hovadské nepotřebné a nikdy nekončící revoluce se všemi těmi věčnými vodopády lidské krve, gulagy, kolektivisacemi, rozbitými rodinami a podobným "nezbytnými vymoženostmi". Demonstrovat proti revoluci, proti tomu, aby se tenhle mocichtivý a závistivý samozvaný otrokářský šmejd, co dnes demonstruje na Wall Streetu "za nás", tito "ochránci", co dnes drze lezou i do našich talířů, kuchyní, obýváků, ložnic a dětských pokojů, nařizují nám, co smíme jíst, pít, zda si smíme zapálit, pomodlit se, na jaké filmy smíme dovolit dívat svým dětem, v kolika letech si smíme jít za..., přestal věčně mediálně vydávat za jakési "naše representanty", s transparentem "smrt aktivistům", za naše právo na náš holý život, které tato lůza již více jak dvěstě let pošlapává, za tohle demonstrovat , PROTI nim, ne s nimi, bych šel.

0 0
možnosti

duhacenzor5

15. 10. 2011 13:37
Re: Za co jít demonstrovat, autorko?

P:S: Mimochodem nejsem a nikdy jsme nebyl milionář, autorko, odjakživa bydlím v nájemním bytě a žiji s rodinou od výplaty k výplatě, stejně jako moji a manželčini rodiče a prarodiče, to jen na okraj. A právě proto, že nemáme peníze ani na evakuační letadlo, vyřizuji těm demonstrantům z USA: Dost bylo revolucí, dost bylo krveprolévání, táhněte konečně do ha.., hleďte si svého a nás ostatní nechte konečně na pokoji, my vás k ničemu nepotřebujeme. V USA, Ceské Republice i na celém světě.

0 0
možnosti

zpetak

15. 10. 2011 10:43
Dovolil bych si s Vama polemizovat.

Asi nemate rada Obamu. Dobra. Moralni pad kapitalismu, ten jiste nezaprete,hazite na nejake odbory a hipiky. Dobra.Amerika uz konecne prisla na to ( prosim berte to v nadhledu, ziji v Kanade), ze napr. zdravotni pojisteni byti musi, aspon trochu.Asi kvuli tomu nemate rada Obamu.Dale, dle informaci z americkych novin a dle vyjadrovani at z ust americkych republikanu ci demokratu,Amerika prisla na to, ze soukromny financni sektor se musi kontrolovat a omezovat.V Americe jde uz jen o to,domluvit se  jak dalece. Coz je hlavni duvod svaru mezi parlamentnimi frakcemi v americkem parlamentu. Proste tu "Rijnovou revoluci na Wall Street" nezastavite ani sebevetsimi ideologickymi recmi. Ta je treba. Na tom se dokonce shodnou vsichni americti politici. Jiste se, jako vzdy, Americane domluvi v jake vysi dohlizet na soukromny financni sektor. V tom je treba jedno jedine si prat. Drzet Americanum v tomto palce a neokecavat to ideologickymi kecama.

0 0
možnosti

Azgalor

15. 10. 2011 11:21
Re: Dovolil bych si s Vama polemizovat.

morální pád kapitalismu? Ah ano, chamtivost, sobeckost. Je to ale problém kapitalismu nebo lidí? Oni byli, nebo jsou snad lidé jiní? Lidé vždy byli, jsou a budou sobečtí, chtějí zabezpečit především sami sebe, i ti demonstranti bojující za spravedlivý svět plný lásky a štěstí pro každého to dělají hlavně pro sebe. Nebo snad věříte že oni jsou milí, neustále všem pomáhají, dělají věci pro dobro ostatních? No jistě. Každý se chce mít dobře a každý na to volí jiné prostředky. Kapitalisti hrabou co můžou, socialisti se snaží obrat kapitalisty argumenty o spravedlnosti (a silou, protože jich je víc)

0 0
možnosti

Gašpo_2

15. 10. 2011 10:34
Tak neviem

Buďto Walesovi už odchádza mozog, alebo je naopak lišiak a chce Obamu zosmiešniť. Vieme, že hoc sa Obama tvári ako ľudomil v skutočnosti je nefalšovaný poskok finančnej oligarchie.

Hnutie na Wall Street má bohužiaľ veľký problém. Je to anarchistická party, ktorá sa zmože len na výkriky o špatných bankéroch a nesolidárnych boháčoch.

Naprosto im uniká systémová podstata problému, obávam sa, že ich hlavy sú príliš jednoduché na to, aby prešli z povrchného vnímania "nespravodlivosti" k skutočnému princípu. Podobne ako hnutie v Španielsku, v podstate kričia po nastolení ešte silnejšieho socializmu.

Na takto primitívne hnutie postačí Obamovi zavrieť pár malých rýb, ktoré sa priživili na podvodnom finančnom systéme a zavrie im huby. Získa si naviac sympatie ľudí, ktorích už táto "pestrofarebná sebranka" v uliciach otravuje.

Na hnutie, ktoré bude mať skutočný zmysel si budeme musieť asi ešte počkať.

0 0
možnosti

Fanuel

15. 10. 2011 11:57
Re: Tak neviem

Chyba zvaná čas;-D silná lidová hnutí vznikají pozvolna a financuje je je vždy ,,SOCIALISMUS"  A DROGOVÉ KARTELY...  dnes Ruská federace.......tahle mezistátní mafie prorůstá s organizovaným zločinem a tak jim každá revolta je dobrá :));-)

0 0
možnosti

Karl Novak

15. 10. 2011 10:04
Pěkný článek !

Ovšem pro většin čtenářů to bude těžko stravitelné a málo pochopitelné. Bohužel !!

R^R^R^

0 0
možnosti

Fanuel

15. 10. 2011 11:50
Re: Pěkný článek !

Já to vidím jinak...jsme zde krmeni manipulací a tak neumíme rozeznat mezi pravdou a lží..Lež vstoupila do našich srdcí a když slyšíme pravdu voláme ,,ČERTA."    Co se týče samotného vývoje podzimu v USA i v Evropě 2011..... zejména lidové hnutí TEA PÁRTY je zaměřené jen proti socialismu a komunismu v ústavách demokratických států. Jen univerzální občanské svobody... znova  tvrdím  ,,svobody" (univerzální)....... Jsou garantem ,,KAPITÁLU" a tím pádem i bohatství ,,STÁTŮ" i lidu zde na zemi. Historie ukázala, že národní socialismua nacionální socialismus vede svět do bídy a válek. Co se týče vlivu TEA Párty v USA na lidové protesty tak je jsné, že jsou to politici,kteří směřují hněv lidu tam dál od nich. To  hnutí proti ,,KAPITÁLU" A BOHATÝM JE ÚPLNÝ SOCIÁLNÍ NESMYSL, protože když to všechno bohatstcí ti bohatí rozdají a samy ti bohatí to nebudou rozmnožovat tak vznikne anarchie a bezvládií všech států, co by to znamenalo???

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS