Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Ďakujem za Váš článok. Viem po anglicky a tak som to aj ja cítil, ale nedokázal by som to tak presne napísať. Možno pre úplnosť bolo možné zmieniť hnutie a punkový hudbný štýl Riot Grrrl (vznik cca 1991), ktoré svojim názvom Pussy Riot groteskne parafrázujú - aj s poukazom na gýčovito-mainstreamového macha Toma Jonesa a jeho hit z r. 1965 

What´s new pussycat (a ten má aj hviezdu na chodníku v Hollywoode, má niekoľko ocenení Grammy a je Sir). Asi však nie je celkom podstatné, ako sa tá skupinka volá, ale to, čo v takom mladom veku už urobili na ceste k slobode. Naproti tomu On nepovažuje slobodu za niečo dôležité  a asi ani nevie čo to sloboda je. 

Je škoda, že asi už len v Rusku sa robí umenie, ktoré dokáže aj ľudí ako je On osloviť.

0 0
možnosti
EK

Big Bang Theory a tým PMS (Perpetual Motion Squad)

0 0
možnosti
EJ

Jistě je pravda, že pan prezident by měl více používat tlumočníků. Nicméně skupina Pusssy Riot jsou hnusné, perverzní ženštiny. Viděla jste mimo jiné i další videa 

dokumentující jejich aktivity?

P.S. při psaní článku jste si jistě byla jistá úrovní své angličtiny, nicméně z reakcí na

Váš článek možná (s patřičnou dávkou pokory) zjistíte, že je vše mnohem složitější. Příště proto pozor.

0 0
možnosti
JJ

J58i12ř95í 64J38a50n28d38a

5. 1. 2015 18:20

Co tak zásadního způsobila tato punková, feministická, perverzní, úchylná, zku....ená,... (nevím jaký ještě další přívlastek použít) skupina, že o ní český prezitent mluví?

A s ním pak, nebo spíšo něm, celá republika vylévá svoje názory v médiích?

0 0
možnosti

J11i83ř79í 60Č48e42r30n43ý

27. 12. 2014 22:11

Přání je otcem myšlenky - autorka se snaží skupinu těchto děvčat stavět do role hrdinek - ať tedy vysvětlí jejich vystoupení v chrámu Vasila Blaženého kde podle očitých svědků před příchodem policie onanovaly pomocí křížeR^ aj. ?

Proč se jejich členka jako těhotná zúčastnila veřejné soulože ?

Ve světle těchto skutečností, které může popřít pouze lhář, je překlad použitý panem prezidentem zcela zřejmě správný a děvčata si ho zvolila úmyslně.

Ačkoliv, proč se hádat že, stačí se jich na to zeptat !!!!

1 0
možnosti
LR

L29u62b71o82š 82R59e77n77k97a

9. 12. 2014 12:21

Precizně rozebráno a s grácíí vysvětleno! Ve zmíněném případě se Zeman zdaleka nikoli poprvé projevil jako poměrně plytký a sebestředný přemoudřelec a hlavně jako hrubý neotesanec, který těm, které chce reprezentovat, ve svém úřadě dělá leda ostudu. Opravdu úžasná vizitka kulturní vyspělosti těch, kteří ho svými hlasy zvolili a z nichž mnozí za ním dodnes stojí! :-/8-o

1 2
možnosti
VK

Vážená paní autorko.

Z Vašeho článku bohužel jasně vyplývá, že nemáte vůbec ponětí o tom, co to je

Angličtina a co je Američtina.

Tudíž o těchto podobných jazycích nemáte ani základní povědomí.

2 1
možnosti
LR

L55u18b27o71š 42R76e56n86k93a

9. 12. 2014 12:13

Od osoby českého jména a příjmení, která, jak z příspěvku vyplývá, nemá dostačující ponětí o českých pravidlech psaní velkých počátečních písmen, vyznívá taková kritika opravdu "přesvědčivě"! Děkujeme za pobavení!;-D

2 0
možnosti
MH

Paní autorko, článek nedotažen do konce.

Proč?

Píšete: "... Prohlašují se za feministky, bojují za práva gayů, nazývají ruského prezidenta diktátorem a napadají jeho spojení s pravoslavnou církví."

Jenže o nich jsou široké veřejnosti známy i další informace ... mražená drůbež,  pokročilé těhotenství, ........

Z toho důvodu vůbec není na místě vytýkat prezidentovi absenci nějakého jak píšete "..lechtivého dvojsmyslu..".

Naopak, prezidentova verze vystihuje realitu přesněji. Dokonce si myslím, že leckteré takto pojmenovávané lehké ženštiny by mohly být použitím jejich pojmenováním i dotčeny. 

Sám bych zvažoval i nějaký výraz typu .. perverzní.

A vůbec, nějak nám degeneruje celá Evropa . Naše myšlení a vyjadřování. Přemnožují se politická korektnost, zatajování, zavádění, nenazývání pravým jménem - pokrytectví, .... prezident ví o co jde.

Zdravím vespolek.

2 0
možnosti

V angličtině je v poslední době (jak to bylo kdysi to nevím) používán výraz jak paní píše, nejčastěji  využíván právě pro "premenstruální tenze" a to, co je popsáno v jakémkoli slovníku je sice hezké nicméně vždy umělé.....u této skupiny bych asi to asi nazval spíše tou vzpourou kačenek....ovšem to, co z toho udělal hradní opilec je bohapustý nesmysl. Mne ovšem fascinovala angličtina našeho experta na vše v souvislosti s házením "předmětů" 17 listopadu kdy německému prezidentu v televizi vykládal "to nebylo Tvoje vejce, to bylo moje vejce"...to jsem si myslel, že to je přenos z nějaké Love Parade :-) A nakonec vy starší si určitě pamatujete za komárů docela trochu populární skupinu Pussycat která v nejednom EinKessel Buntes nebo jak se to jmenovalo, úspěšně uspokojovala soudruhy i na nejvyšších místech a vůbec jim to nevadilo a Miloš si to pamatuje určitě taky...taky už chtěl kolega z emeriky po návratu z Česka po mě 20 nipples....no než jsem ty navařovací šrouby sehnal, chviku to trvalo

1 1
možnosti
JS

S Vasim prekladem si dovolim nesouhlasit. Pokud se podivame na Urban Dictionary http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Pussy%20Riot zjistime, ze bod 1 a 2 zminuje kapelu a jejich hnuti ... a bod tri vysvetluje termin Pussy riot jako 

"When a woman is on her period (or is just a straight up bitch) and starts bagging on her man for nothing. She complains and nags and whines, without stopping.

Dude 1: My girlfriend is a bitch! Dude 2: Have you done anything to upset her? Dude 1: No! She just woke up this morning and started bitching about everything... Dude 2: Oh, she's just having a Pussy Riot." ......neslusne parafrazovano, to znamena mit kramy a pritom podrazdenou (bourici) vulgarni damske prirozeni. .... cili z pohledu urban dictionary ... jde v podstate opet o referenci na damske prirozeni. "

Pro zajimavost ve vyznamu damskeho prirozeni se pussy zacala pouzivat: 

1875-80; perhaps < Dutch, a diminutive of poes ‘vulva’, akin to Low German p&#363;se ‘vulva’ dale nejcastejsi preklad z Nemciny do anglicyiny pro Pussy je Cunt

A co na to anglicane??? Ohledne soucasne anglictiny v UK (tak jak se ted mluvi)

Tak jsem preklad dnes diskutoval v praci s kolegy (prumerny vek 25):

Pussy means vagina, it is not so offensive as cunt, but it is still rude.

A kdyz jsem zminil, ze v cechach spousta lidi trva na tom ze pussy je kocicka.

Maybe in dictionary, but you shouldn't use that.

5 0
možnosti

Problém je, že samotné feminazi si pletou Vagina a Vulva, takže pussy fakt není vagína. Kolegové si to asi pletou stejně jako feministky, které prodávají různé věci s názvem vagína, ač to znázorňuje vulvu. V UK si člověk tak nad 40 spíš vybaví kočku, v USA ne-e. Slovo pussy je urážlivé a vulgární a americká angličtina světu vládne. Bohužel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite