Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak už několikátý Zemanův odpůrce nám tady vysvětluje překlad. Já to zkusím jinak. V google v obrázkovém vyhledávání si zadejte slovo pussy. A to co vám vyjede opravdu koťátka nejsou. Přesně řečeno ku.da za ku.dou. Takže čest práci ovčani.;-D

7 6
možnosti
JJ

Řeč jde hlavně o tom, jak to kdo nazývá.

3 0
možnosti
ŠS

Pussywagon /Kill Bill/ přeloženo jako "Kundolap".;-)

0 0
možnosti
DH

D50a81n 43H36o86l91i30c37k87ý

7. 11. 2014 10:19

zajisté špatný překlad má to být kočičí autíčko

1 1
možnosti
ES

Zemanův projev byl úlet. O jeho úrovni nemám moc pochyb. Na druhou stranu tento článek mi přijde trochu úsměvný. Myslím, že každému kdo zná trochu souvislosti a kontext té kapely a umí anglicky alespoň na úrovni druhého stupně základní školy musí být jasné, že Pussy Riot opravdu neznamená ukrutně buřičské a punkové "Vzpoura něžného pohlaví"... a že tady ta svérázná prezentace Zemana je daleko přesnější... :-)

5 1
možnosti
JJ

Nicméně vyobrazení té kapely nezdobí školní učebny.

2 2
možnosti
DH

vy jste vlastně taková Pussy Riot;-)

1 1
možnosti
Foto

P20e20t97r 70H63a75n71n76i78g

6. 11. 2014 22:24

O tom, že by pan prezident měl či neměl rád angličtinu nevím, co je z článku zcela evidentní, že paní O'Tool nemá ráda pana prezidenta. Samozřejmě ta výslovnost prezidenta Zemana je echt česká - a trhá uši, ale ostatně prezident Havel mluvil přesně takovou příšernou výslovností a nikdo mu to ( a jistě ani Vy) neměl za zlé. Jedině obstojnou výslovností mluvil prezident Klaus.

10 3
možnosti

Tak vyslovnost Klause je podle me take "echt" ceska ... nic ve zlem. Kazdy nema nadani na jazyky, a byvaly president k tem jazykove nadanym ocividne nepatri.

https://www.youtube.com/watch?v=JvJaSbun3sk

4 0
možnosti
LO

L16u41b33o21š 51O23t89t

6. 11. 2014 19:40

Proč by měl mít rád nějaký cizí jazyk. jako správný narcis má rád sám sebe a to mu stačí!

5 2
možnosti
MN

ten prvni Cesky prezident mel onu anglictinu jeste horsi a nejak to nikdo moc neresil ... no a k vasemu nadpisu se da rici,,, co kdyz je to jinak, co kdyz se anglictina nema rada s cestinou. Neni to tak trochu o tom, ze jednim anglickym slovem se da vyjadrit mnoho vyznamu, ale cestina je naopak daleko bohatejsi jazyk? jinak je mozna vhodne se podivat na to ke komu se ten nazev vztahuje - potom si vyberte zda jsou to kocicky nebo .....  http://urod.ru/news/6207/

5 3
možnosti
ZB

Pane Nigrin, o slavné bohatosti čestiny poslouchám od doby, co tady bydlím. Jako člověk mluvící několika jazyky, mimo jiné tím Vašim, ujišťuji, že čeština je stejně jako jiné slovanské jazyky výrazově velice formální a neflexibilní. 40 let izolace od vlyvů jiných jazyků jí moc taky nepomohlo. Kdyby byla angličtina tak chudá, tak Shakespeare by asi nebyl nejslavnějším dramatikem, ale místo něho by toto místo zajímal Kajetán - Tyl.

3 2
možnosti
EN

Paní Pavlíno, já vím, všichni jsme hlupáci. Já, Zeman a třeba také paní Michelle Kosinski ( NBC's Today show took a prim view early on in its Pussy Riot package. Presenter Michelle Kosinski said: "the punk rock girl band, whose name we can't say on morning television." - http://www.theguardian.com/music/us-news-blog/2012/aug/17/media-prim-view-pussy-riot ) prostě nemáme ten správný slovník.

7 1
možnosti
JR

J60a29r19a 43R35a46n26k

7. 11. 2014 23:13

Az bude M. Kosinski prezidentkou USA, myslite, ze pouzije stejna slova? To by sla!!

0 0
možnosti
PO

Dávám to sem ještě jednou pro ty, kteří si myslí, že pravdu mají české slovníky nebo obrázky na Google:

Pussy Riot

1) A Russian feminist punk-rock collective based in Moscow.

2) A gathering in which feminists protest for equal rights and other politics.

3) When a woman is on her period (or is just a straight up bitch) and starts bagging on her man for nothing. She complains and nags and whines, without stopping.

Dude 1: My girlfriend is a bitch! 

Dude 2: Have you done anything to upset her? 

Dude 1: No! She just woke up this morning and started bitching about everything... 

Dude 2: Oh, she's just having a Pussy Riot.

Urban Dictionary

6 3
možnosti

by raichupal5 January 10, 2013 46 souhlas 41 nesouhlas

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=Pussy+Riot

To tam napsal snad svuj nazor nejaky diskuter takze se na to odvolavat jako na nejakou autoritu asi nebude to prave.

2 2
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite