Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Morningstar

6. 6. 2011 10:23
geniální řešení

které Vám bohužel trochu závidím. Pracuji v podobném podniku - mateřská firma v USA -  a taky vnímám jak se tlak na nás zvyšuje, jak je nám každý den dáváno najevo jak špatně pracujeme, neplníme strategické cíle firmy (o kterých se s námi nikdo neradil a to, že nejsou reální se pomíjí) a vůbec jsme všichni totálně postradatelní. Rozhodně se nemůže nikomu přidat - to ani náhodou, protože je krize a musíme šetřit. Pak dostanem na konci roku kolovací e-mail že naše firma vidělala xxx miliónů dolarů, což je dobře, ale na druhou stranu je to špatně, protože plán byl vyšší a my ho nesplnili o celých 9,2%!!! Takže jsme všichni zmetci a nemakačenka a ať koukáme šetřit! :-P hlavně když je veselo :-)

0 0
možnosti

Teonanacátl

26. 6. 2010 14:13
WTF?

Vy si, podáte v klidu výpověď a vezmete si časově neohraničené volno, a dovolíte si svůj stav označit výrazem "socka"? Myslím, že je to urážlivé pro všechny opravdové "socky"-pro lidi, kteří ryjí držkou v zemi, o práci buď nezavadí, nebo nemají jinou možnost, než přijmout práci za 50 Kč/hod brutto(o profesionálních nezaměstnaných nemluvím). A hlavně to něco vypovídá o Vás-vypovídá to hodně o Vaší neznalosti místních reálií. O tom, že o životě v podstatě víte houno, protože jinak by jste nemohla mít potřebu Vaši situaci popisovat, jako problém, a hlavně by jste neměla potřebu o takových relativních malichernostech vůbec psát.

0 0
možnosti

Teonanacátl

26. 6. 2010 14:18
Re: WTF?

Ještě chci dodat, že chápu, že píšete z jiné země. Nicméně to nic nemění na tom, že si v podstatě nemáte nač stěžovat. Ani v rámci USA. V podstatě Vás pálí dobré bydlo, možná bude jednou nostalgicky vzpomínat na zlaté časy.

0 0
možnosti

štěpa

24. 6. 2010 23:39
Pekny clanek

Preji Vam pekne leto, pevne zdravi a aby Vas manzel uzivil. Ja takovyhle zpusob zivota provozuji v Cechach jiz 20 let a myslim si, ze manzelka je spokojena, obcas mi s praci pomaha, ma hlavne cas na deti, ze kterych vyrostou doufam slusni lide a ja si manzelky vazim, ze mi dela skvele zazemi a kazde rano se na me smeje. Jenom mi tady chybi Ti nacelnici.

0 0
možnosti

Doktor.bota

24. 6. 2010 15:25
..

no to se někdo má, když ho živí manžel.

zajímalo by mě, jak by autorka reagovala, kdyby její muž přišel domů a řekl: "v práci končím, bolí mě zní hlava, budu se koupat v bazénu a povídat si s náčelníky."

0 0
možnosti

POToole

24. 6. 2010 16:37
Re: ..

Mozna se budete divit, ale manzel byl prvni, ktery me zadal nekolik mesicu, abych z te prace odesla, a je moc rad, ze jsem tak udelala. A nejvetsi radost ma z toho, ze jsem ja spokojena. :-) Pokud by byl ve stejne situaci jako ja, podporovala bych ho uplne stejne - nechapu, co je na tom divneho. Zdravi ma kazdy z nas jen jedno.

0 0
možnosti

Marki123

24. 6. 2010 13:04
No vidíte

a já se stala z kariéristky sockou jen proto, že jsem nastoupila na mateřskou. Ne každý má štěstí na muže, který je schopen utáhnout rodinný rozpočet sám. Nebo spiš tak: né každý muž má štěstí na práci, která je schopna ho zabezpečit i s rodinou.

Škoda, model vydělávající muže a pečující ženy by mi vůbec nevadil :-( achjo.

0 0
možnosti

POToole

24. 6. 2010 16:45
Re: No vidíte

Je tu par lidi, kteri si mysli, ze pokud zrovna nevydelavam, tak se doma valim. Moc takove nazory nechapu. Je to v dnesni dobe asi povazovano za luxus, kdyz si nekdo da pauzu a chvili se stara o deti a domacnost, coz bylo v minulosti naprosto bezne... Zajimave, ze? :-) Preji Vam, abyste i Vy mela moznost volby, pokud to tak citite. 

0 0
možnosti

lost

24. 6. 2010 10:40
správná činnost

R^..jak se řeklo za bolševika na vojně ...V

0 0
možnosti

jirha

23. 6. 2010 19:25
Vyměnili jsme pseudo úspěch za slušnost

dnes nikdo ani neočekává že výrobek bude kvalitní. "Co byste za tu cenu taky chtěli ne?" Manažeři se soustřeďují ne na znalosti ale na politicky očekávané chování dokonce se předhánějí v tom kdo odhadne dřív co je očekáváno.

Neodborníci bez skrupulí se dostávají na vedoucí pozice a protože jsou neschopní bojí se dělat jakékoliv rozhodnutí. Jen se naslouchá jak tráva roste a co kdo kdy kde dělá aby se usoudilo jaký je "trend" a donutil se někdo z podřízených aby udělal rozhodnutí. Pokud je úspěch je neoddiskutovatelně šéfův ale pokud je to průšvih tak šéf dá on něj ruce pryč.

V čem je problém? V tom že svět ztratil přirozené vlastníky. Vlastníkem státu je na 4 roky volená politická strana. To je set sakra málo na to aby dělala nějaké přiliš razantní a nepopulární kroky. Vlastníkem podniku je jakási masa neprůhledných akcionářů kteří jen chtějí zisk a hlavně jeho dvouciferný růst. Ten růst chtějí samozřejmě dokladovat.

Pak přijde průšvih jako Exon, BP, AIG nebo něco podobného a hledá se

0 0
možnosti

jirha

23. 6. 2010 19:30
Re: Vyměnili jsme pseudo úspěch za slušnost

viník. Kdo jím je?

No je jím systém. Systém který nabídl podvodníkovi cestu k bohatství které umožnil že poctivý je převálcován kariéristou protože ten patří do loby těch nepracovitých, těch kteří sbírají politické body v klubech na večírcích a všude tam kde je cvrkot.

Oproti tomu ti pracovití a poctiví kteří si řeknou o poctivou cenu za svou práci jsou zesměšňováni a utlačováni do pozadí.

Čím to je? Že by tím že v čele společnosti už dávno nestojí její vlastník? Někdo kdo dal společnosti svůj majetek krev pot a jméno? Že je tam někdo stejně jako v politice na 4 roky a který chce jen honem další místo někde jinde? Je normální že lidé každé 4 roky mění zaměstnání? Je normální že lidé jsou odměňováni ne podle toho co dělají ale jak to dokáží "prodat"? (prosím dobrých prodejců kteří dobré zboží prodají za slušnou cenu si vážím jako nikoho druhého)

Proč jsme se všichjni smířili s padělky podvody nepoctivostí? Proč soukromý řemeslník u nás má menší šanci než s.r.o. společnost která neručí

0 0
možnosti

kočičkamňau

23. 6. 2010 16:03
pěkně napsáno

vystoupit z koloběhu a podívat se zvýšky.Mňam lívance;-D;-D

0 0
možnosti

Nika2008

23. 6. 2010 9:17
To jsem netušila...

Pavlíno, docela jsem překvapená, že takto se pracuje v Americe. Tedy ne ža bych se domnívala, že je tam pohoda, ale to co jste popsala, to je skoro horor. Udělala jste tu nejsprávnější věc. Zdraví nelze vůbec ničím nahradit. Užívejte si pohody s dětmi a moc se budu těšit na Vaše další článečky. Jsem moc ráda, že jsem Váš blog objevila. Přiznám se, nikdy jsem blogy nečetla, ale na ten Váš se budu vyloženě těšit.:-)

0 0
možnosti

POToole

23. 6. 2010 18:10
Re: To jsem netušila...

Dekuji za Vasi prizen, rada Vas zde zase uvidim. :-)

0 0
možnosti

kion xy

22. 6. 2010 23:43
Karma

Zažil jsem něco podobnéhoR^:-/

Rád Vás čtu:-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite