Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

marie_s

3. 4. 2009 5:58
Čeští soudci IV

mužům, kteří zneužili dítě nebo mladistvého, se skrývá v talárech některých českých soudců...

No, jak se říká, muži mají spoustu pochopení vůči jiným mužům, ale k ženám jsou nadmíru kritičtí. Bohužel někteří soudci jsou natolik neprofesionální, že se tím dají ovlivnit při rozhodování během soudního procesu o sexuálním zneužívání (nejen dětí a dospívajících). Dávají celému světu najevo, že muži jsou chudáci, mají to tak těžké se svým chtíčem, ale ženy, ženy musí být dokonalé, ovládat se a být pokud možno zahalené od hlavy až k patě, aby náhodou chudák muž po nich nezatoužil. Protože kdyby se tak stalo, je to její chyba. Nakonec takoví soudci svým rozsudkem tvrdí, že viník je obětí a oběť viníkem. “Vždyť se přece nic nestalo, jen nějaké dítě nebo dospívající dívka nebo kluk byli znásilněni...“ Kde to žijeme? V zemi Třetího světa?

0 0
možnosti
M

marie_s

3. 4. 2009 5:46
Čeští soudci... III

rozum a sexu s mladistvými se vyhýbat.

Někteří

soudci ale asi sami vidí v sexuchtivé dvanáctce ženu se vším všudy, která ve

své vychytralosti přece musí být již dospělá a tudíž se s ní musí jednat jako s

vyspělou ženou. Je až šokující, kolik pochopení vůči

0 0
možnosti
M

marie_s

3. 4. 2009 5:37
Čeští soudci... II

To, že znásilnění provází újma na zdraví (újma na psychice

oběti), to jaksi některým soudcům nedochází, to, že sex s dětmi a mladistvými

je nezákonný proto, protože nedospělý je ve vývoji (i psychickém) a nedokáže

plně zvážit důsledky sexuálních styků i jak jej poznamenají pro život, proto

ten , kdo je dospělý, je ten zodpovědný a měl by mít

0 0
možnosti
M

marie_s

3. 4. 2009 5:26
Čeští soudci...

Souhlasím s článkem, zdá se mi velice objektivní a výstižný.

Připomněl mi tu katastrofální situaci u nás. Opravdu sotva popadám dech, když se dozvídám, jak ten a ten soudce nechá člověka, který měl sex s dvanáctiletou, odejít jen s podmínkou a různými omluvami jako "ona ho sváděla a  nebyl jediný dospělý, s kým měla poměr"  nebo jeden případ, kdy soudce svou benevolentnost zdůvodňoval tím, že ten dotyčný je primitivnějšího myšlení a tudíž nemohl být schopen si zcela uvědomit, že mít sex s dvanáctiletou je nezákonný (i když dotyčný byl zcela svépravný, jen takzvaně vesnický balík, ale protože je muž, tak asi neznalost zákona ho omlouvá).

Zákon sice není dokonalý, ale soudce má možnost zvolit přísný trest za

zneužití dětí a mladistvých, ale většinou se uchýlí k nejmírnějšímu

možnému trestu.

0 0
možnosti
A

AR...

6. 2. 2009 16:49
Pro pana Navratila + pana Mikkey

Dat zminene " postizene " do rezervace, jako indiany - byla pochopitelne nadsazka! Tito lide, musi byt pod dozorem a rozhodne v evidenci. Jako tady, kliknu a PC mi vyhodi, kolik jich v nedalekem okoli bydli......

Zivot a zdravi deti, je vsak predevsim v rukou rodicu!

Mikkey, at hledam, jak hledam, od Vas zadny duchaplny prispevek k diskusi,  nemohu najit :-/

Pavli, letely dva maily z AR, mozna nekde zmizely - dej prosim vedet - Dik, za veskere clanky! 

0 0
možnosti
KE

Pan Navratil

9. 2. 2009 10:08
Re: Pro pana Navratila + pana Mikkey

Ano, život a zdraví dětí je především v rukou rodičů a ti je také o ně nejčastěji přivedou.:-) Nevím, proč byste měl mít v evidenci úchyly z okolí, vaše dítě se má chovat ke každému jako k potenciálnímu problému, to pro případ, kdyby do vašeho okolí zavítal nějaký nadržený návštěvník.

0 0
možnosti
W

wiki5.5

6. 2. 2009 0:24
Re: Morální panika

OK, radsi budu panicky a zachranim deti od minimalne nasilneho libani uchylem (myslim si, ze toho mate na svedomi vic) nez litovat, ze jsem nic neudelal

0 0
možnosti
JN

5alfa

5. 2. 2009 21:55
Poslední pokus

"Kdysi jsem se Klárky už na něco ptal. Tak třeba pusu, o které se na svých stránkách tolik rozepisuju, vnímala negativně. Že jí to přišlo divné. Ale že dostala pak ještě dalších 5 v průběhu půlroku, na to si už nevzpomíná. Víc ale nevím, za 5 let bude mít 21 roků, bude studovat VŠ, věřím, že se s ní už bude dát na to téma zavést rozumná řeč. To, že jsem jí ve 14.5 letech vyznal lásku..."

Pusa vnímala negativně a pak dostala další? Komu tím prospěješ?

A někdo takový tady hovoří, jak to má pod kontrolou a jak je Klárka šťastná. Pomíjí rizika a rozebírá rizika na přechodu pro chodce.

Ale i tam normální rodič nenechá svě dítě volně běhat bez dozoru. Přestože žádný řidič nechce dítěti ublížit a přestože dětem se tam většinou nic nestane a pokud se stane, tak stejně umírají na silnici mnohem časteji z jiných příčin.

Inu paralela je podobná, pedofil taky nechce ublížit a dítěti se většinou nic nestane a ke zneužívání dětí dojde údajně častěji z jiných, než pedofilních pohnutek.  Konec-howgh!

0 0
možnosti
PK

kasz

6. 2. 2009 0:06
Re: Poslední pokus

Pane 5alfo, i pedofil je jenom člověk, není to nějaký nadlisky empatický tvor, který vždy dokáže odhadnout situaci a nikdy neublížit. Takoví jsou ale všichni lidé bez rozdílu. Vnímala jí negativně, ale nedala dostatečně najevo, že jí je/byla nepříjemná. Kdybych to věděl, tak bych jí pak už nikdy pusu samozřejmě nedal.

0 0
možnosti
PK

kasz

5. 2. 2009 0:43
Neděle ve Ville d'Avray

Pokud by měl někdo zájem ponořit se více do hlubin tématu, o kterém se tady bavíme, pak bych mu chtěl doporučit následující film - Neděle ve Ville d'Avray:

http://www.ceskatelevize.cz/program/10121934864.html

 

Třeba to některým pomůže lépe nahlédnout jak do duše dítěte, tak do duše pedofila a společnosti, která ho "předem" považuje za nebezpečného. Pokud by někdo měl zájem, nechť se ozve na mail, rád mu film ke shlédnutí poskytnu v původním francouzském znění s českými titulky.

0 0
možnosti
PO

POToole

5. 2. 2009 0:47
Re: Neděle ve Ville d'Avray

Ja bych se na nej urcite rada podivala, ale vzhledem k tomu, ze jsem v Americe, tak se po nem zkusim podivat tady... Bohuzel, shanet tu mnohe zahranicni filmy neni zrovna jednoduche... :-(

0 0
možnosti
PO

POToole

4. 2. 2009 23:06
Ja doufam,

ze se snad dokazeme shodnout a jedne veci, a tou je prevence. Stejne tak, jako nedam svemu petiletemu synovi krabicku sirek a neposlu ho si hrat do skladu vybusnin i kdyz mi tisickrat slibi, ze tu sirkou urcite neskrtne, tak ho nebudu posilat na navstevy k sousedovi, ktery o nem ma eroticke predstavy, aby s nim travil cas o samote. A to i v pripade, ze chapu jeho motiv i jeho ciste umysly. Musim si totiz uvedomit nejen to, ze v tom skladu muze dojit k tomu vybuchu, ale i kdyby k tomu vybuchu nikdy nedoslo, co si muj syn jednou bude myslet o tom, ze si v tom skladu jako dite hral a ja jsem ho tam poustela... Mozna to neni perfektni prirovnani, ale snad je jasny, co tim chci rict... :-)

0 0
možnosti
PK

kasz

4. 2. 2009 23:10
Re: Ja doufam,

K sousedovi, který o něm nebude mít erotické představy, ho pošlete?

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

4. 2. 2009 17:31
Pavlo za tenhle článek fakt díky!

Nechápu, jak si může člověk trpící tak závažnou nemocí jakou je pedofilie myslet, že udrží své chtíče na uzdě(zvláště pokud se navíc vědomě nevyhýbá kontaktu s dětmi)bez odborné lékařské pomoci pouze na základě vlastní vůle. Já například nemám ani tak silnou vůli, abych se více omezovala v jídle přesto, že mi můj rozum pořád dokola říká NEŽER protože si sice svoji nadváhu uvědomuji, ale...Jedinou šancí, jak bojovat s nadváhou je mít neustále prázdnou lednici, nenavštěvovat cukrárny a eliminovat tak možnost podlehnout pokušení. Stejné je to podle mě u pedofilů, pokud se budou sami vědomě vystavovat pokušení, jednoho dne podlehnou, následky jsou pak samozřejmě tragické a jen těžko si mohou, stejně jako já, říci NEVYŠLO TO TAK SNAD PŘÍŠTĚ ODOLÁM.8-oTakže tak nějak to vidím já. Přeji hezký den Jitka Gotterová

0 0
možnosti
Y

Ygrain

4. 2. 2009 17:49
Re: Pavlo za tenhle článek fakt díky!

Oni jsou totiž především sobci. Oni jsou nešťastní, oni nemohou žít bez lásky, oni to a oni ono .... Oni jsou ale především dospělí lidé a nemohou své potřeby uspokojovat na úkor dětí - to JEJICH potřeby jsou primární, ne potřeby pedofilů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite