Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Semper2

12. 6. 2008 22:20
Mukly a jejich děti za přepážkou na úřadě nehledejte

Máte naprostou pravdu Pavlo. Často mluvíme o tom, že v 89´ se změnil režim. Ale kdo, nebo co je to ten REŽIM ? Je to exekutiva - president, ministři, či parlament ? Anebo spíš úřednice za přepážkou na magistrátu, listonoš, policajt na ulici, učitel ve škole. Myslím, že "režim" a amosféru kterou v zemi vytváří, ovlivňují spíš ti malí úředníčci - mnohdy zakomplexovaní a hloupí, jejichž často jedinou kvalifikací je schopnost umět hrbit hřbet a stát v předklonu na dlouhých chodbách, když je míjí nějaký ten soudruh (nyní pan) vedoucí, nebo sekční šéf. Do úřadů nastoupilo sice po převratu dost nových lidí, ale často z podobného milieu - politického, i sociálního, jako v době "reálného socialismu". Vždyt´v Čechách už vyrůstají celé rudé úřednické dynastie. A stačí se podívat na diskusi tady , nemusíme hledat dlouho.To úřednické kvasikomunistické ptydepe je nakonec vždy prozradí.R^

0 0
možnosti

Pavlik256

4. 6. 2008 10:24
-----

Autorka neví o čem mluví. Stavěl jsem barák a vím co je to běhat po úřadech.Pracuji v soukromé sféře a mám málo času.Je to jen o ochotě se domluvit a to klidně i mimo úřední den. Samozřejmě člověk může narazit na blbce,ale to platí všude stejně třeba i na blogu.

0 0
možnosti

wiki5

5. 6. 2008 19:29
Re: -----

prinosny clanek... blbci z tohoto blogu vam dekuji za osvicenou zpravu

0 0
možnosti

magnamysgteria

3. 6. 2008 10:18
omluva

napsal jsme to nahoru

0 0
možnosti

magnamysgteria

3. 6. 2008 10:17
Je Pro belgian chocolate

Vážená paní, jen tak pro okraj odešel jsme se soukromé svéry do státní. Proč? ne že bych se neuživil, ale mám své konoíčky které mám rád a chci se jim věnovat. A pak se mi díky neustálému časovému vypětí (které bylo samozřejmě i dobře oceněno finančně) rozpadl vztah. Inu přehodnotil jsem to, že peníze nejsou všechno. Je pro m,ně důležitější mít více času....

Jinak sice nevíta jaký předsudky panují, ale jeden jste napsala fantasticky. A to je ten problém. ÚŘEDNÍCI NEJSOU VAŠIMI SLUHY - stejně tak jako řemeslník nebo instalatér. Je těžké někomu pomoci, když kolikrát ani neví co by chtěl a neznáí ani svoje základní práva či povinnosti (netrvdím, že je to Váš případ). A pokud Vy jdte na úřad s očekáváním, že Vás někdo bude prudit kázat a nařizovat a podle toho se nachystáte, tak k tomu zákonitě dojde.

češi na to mají krásné přísloví:

JAK SE DO LESA VOLÁ, TAK SE OZÝVÁ.I my jsme jenom lidi a ti občas rádi uvidí úsměv či poděkování a jen slinu mezi oči a pomlouvání na každém kroku.

0 0
možnosti

belgian chocolate

3. 6. 2008 10:25
"public servant" = sluha veřejnosti

no dobře, řekněme tedy zaměstnanec placený veřejností. součástí jeho práce je pomoci lidem, kteří nevědí přesně, co od úřadu potřebují, a vysvětlit jim jejich práva a povinnosti. pokud vám vadí tohle dělat, máte stejný problém jako ten hostinský, který kolem sebe nesnesl lidi. s tím lesem a ozýváním je to pravda, takže při vašem přístupu se k vám asi lidé moc příjemně nechovají. doporučuji změnit zaměstnání.

0 0
možnosti

magnamysgteria

3. 6. 2008 10:06
Blýská se na lepší časy

Nevím jak je to na jiných úřadech, ale na našem jsou úřadní dny pondělí a středá od 8 - 17 úterý a čtvrtek od 8:13

a v pátek omezené služby od 8 - 12. Máme zástup takže když jdeme na obědmusíme se prostřídat.

Ten stres není anui tak z těch dvou dnů, ale spíše (čož dokazuji i některé reakce) předsudek:

1) Úřad si platím já a tak pro mně něco udělejte (i kdyby to byla hňupina)!!!

2) Úřad si platím já tak co mně buzeruje!!!Jelikož náš stát má byrokracii mnohdy nesmyslnou a protože úředník je taky jen člověš a aby se mohl bránit tak potřebuje v ruce nějaký doklad. Tak se o všem píší záznamy. A to je to co se dělá v neúředních hodinách. Vyřizuje, zpracová archivuje a tak podobně. Ale máte pravdu že je to z obou stran a bylo by ode mně farizejské říci,že nejsou špatní úředníci. Představe komunistického byrokrata zůstala a lidíé nás tak berou. A to zase bere nám mladším (mně je 31) chuť a snahu bojovat s tím. Cesta bude dlouhá a pomalá, ale z vlastní zkušenosti mou říci že se děje....

0 0
možnosti

belgian chocolate

3. 6. 2008 10:18
to není předsudek, ale skutečnost

úřad si opravdu platí daňoví poplatníci a mají tudíž právo očekávat, že pro ně udělá to, co má, a dokonce i v takovou dobu, která se těmto daňovým poplatníkům hodí. pokud vám to připadá jako hňupina, jděte dělat něco inteligentnějšího, jestli na to stačíte.

0 0
možnosti

Lady Tottington

3. 6. 2008 3:53
Vite, me to take rozciluje,

kdyz letim do Ceska a neco potrebuji vyridit, tak tam musim stravit delsi dobu kvuli Po, St urednim dnum. Ale neda se s tim nic delat. Chapu, ze maji malo uredniku, hodne pozadavku. Oproti USA, kde se zamestnava horda lidi na ruzne ukoly, je to proste jine. Tak je to v USA se vsim, na vse maji mnohem vice lidi , ne vzdy je to pro prospech zakaznika. At uz jste na urade ci v nemocnici, vzdy me udivuje ta hromada zamestnancu, protoze vim, ze v Cesku by to zvladla jedna osoba. Ale to je jine tema.

Urednici jsou urednici. Vsude na svete jsou to stejni lide, at Francouzi ci Americane ci Cesi. Statni zamestnanci jsou proste jini nez zamestnanci v soukromem sektoru.

Priste byste si mozna mohla zjistit neco o neurednich dnech, nez o nich zacnete psat a urazet uredniky v Cesku. Ne, nejsem urednik, ale je to zbytecne rozcilovani z vasi strany, nic s tim neudelate. Cesi proste nemaji penize ani lidi, aby na jedno uredni misto posadili deset zenskych.

0 0
možnosti

POToole

3. 6. 2008 4:28
Re: Vite, me to take rozciluje,

Mila Lady, dekuji za prispevek. Nadsazka neni urazka, nevidim problem v urednicich, ale v organizaci systemu, na kterou doplaceji obcane i urednici. A rozcilena urcite nejsem, nemam duvod. Smysl blogu je diskuze o vsem moznem, otevreni bran komunikace. Nekdy se jedna o samostatny clanek s diskuzi, nekdy dalsi reaguji a pisi clanky z jejich uhlu pohledu,  a tim se ctenarum prezentuji ruzne nahledy a nazory.  A o tom to je.  :-) Urcite mate talent, muzete psat svuj vlastni blog.. Treba o nadbytku lidi v americkem zdravotnictvi. Preji Vam hodne stesti.;-)  

0 0
možnosti

BobSenklár

2. 6. 2008 23:24
Jak kde,

ovšem nejlépe je na tom MPSV, kde mi jedna úřednice na sociálním odboru sdělila, že jsou na oddělení pouze čtyři, tudíž nemůžou odpovídat na každý dopis, protože je jich zhruba 4000 ročně;-D

0 0
možnosti

POToole

3. 6. 2008 2:01
Re: Jak kde,

Kdyz jak kde, proc to nejde vsude? ;-) Nejsou lidi??

0 0
možnosti

blackskull

2. 6. 2008 23:11
úřad

No k nám nastoupila jedna paní, která po měsíci, kydž viděla to papírování, komentovala dění ve státní správě: Jste se pos..li? Když si něco zapamatuju, tak to ti ko..ti z Prahy změní (doslovná citace)? A skončila ve zkušebce.

0 0
možnosti

POToole

3. 6. 2008 1:55
Re: úřad

Dekuji za prispevek k veci!R^ Problem je ale v tom, ze na to doplaci hlavne obcan...:-(

0 0
možnosti

Astricka

2. 6. 2008 21:32
No jo, zase názor od neomylných

Autorko - Odfrčte to rovnat zpátky k Amíkům a dejte nám tady v Čechách pokoj. Díky.:-P

 

0 0
možnosti

BobSenklár

2. 6. 2008 23:25
Re: No jo, zase názor od neomylných

A proč??

0 0
možnosti

nenapadnyj

2. 6. 2008 17:50
Slavonice

40 - jsem se sekl, ať žijí neomylní! :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite