Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zprávy o stříhání vousů, ale o otázce rasismu ani muk!

“Nevěřím, že rasismus někoho drží v této zemi zpátky. Větší pravda je, že je drží zpátky výmluvy na rasismus.” Herman Cain – volná citace

     Že nevíte, proč a o čem pan Herman Cain mluví? A že už vůbec nemáte tušení, kdo to Herman Cain vlastně je? A to se ještě vážně divíte?

     České servery začínají být čím dál více pověstné svou zajímavou skladbou zpráv, konkrétně těch ze zahraničí, a ještě konkrétněji se to týká zpráv o USA. Zatímco jste si mohli včera přečíst ve zprávách z Ameriky o zaklíněném kočárku nebo o tom, jak tu někdo přepadává Amiše a stříhá jim vousy, o podstatných událostech média často mlčí. A když už něco napíší, jako například článek o možném republikánském kandidátovi na prezidenta Mittovi Romneym, je to naprostá katastrofa – nejen že překladatel zaměnil slovo “lead” - vést za slovo “rule” - vládnout a neví, že slovo “leader” se v americké angličtině běžně používá ve významu “vedoucí osoba státu” místo zbytečného rozjímání, jestli je důležitější osoba v nějaké zemi prezident nebo premiér, ale titulní věta je navíc dokonale vytržena z kontextu. A tak nám vznikl další novinářský nesmysl, na který se úspěšně chytil i jeden ze zdejších blogerů, a přirovnal chudáka Romneyho k Hitlerovi.

    Má tedy Romney opravdu něco společného s Hitlerem? Řekla bych, že ani náhodou. Nespoléhám ovšem jen na svůj vlastní úsudek, Mitt Romney navíc ani není mým favoritem jako kandidát na příštího prezidenta a tudíž jeho projevy vyloženě nesleduji, ale pro jistotu jsem prolétla všechen dostupný tisk a televizní stanice, abych tu nepsala nesmysly pro změnu já. Romneyho projev nechal vlažným a bez povšimnutí všechny dotyčné bez rozdílu. V situaci, kdy jsou vycházející hvězdy republikánské prezidentské kampaně pod lupou 24 hodin denně a o každé jen trošku kotraverzní větě se v médiích vedou dlouhé debaty a analýzy a hledají se různé skryté významy jak od demokratů, tak kolegů republikánů, se dá celkem s jistotou dojít k závěru, že česká novinářská kachna opět hlasitě zakvákala.

     O tom, jaké nesmysly vytváří čeští novináři, jsem psala ale už minule, dnes bych se ráda věnovala tomu, o čem naopak nepíší. Pokud vás zajímá něco více o kampani Mitta Romneyho, má podrobně vypracovaný plán na záchranu ekonomiky, a hesla jeho kampaně jsou mimo jiné “Víra v Ameriku” a “Soustředění se na pracovní místa”: Kontraverzní prohlášení přišlo naopak na Romneyho adresu od příznivců jeho oponenta Ricka Perryho, kteří prohlásili Mormony za sektu a ne křesťanství, čímž naráželi jak na Romneyho mormonskou víru, tak na silnou křesťanskou základnu republikánských voličů. Tento tah se ale Perrymu moc nepovedl a stál ho podle průzkumů pěkných pár procent hlasů, které převážně získal právě další možný kandidát, Herman Cain.

     Pan Herman Cain je momentálně na překotném vzestupu a jeho popularita se šíří rychlostí blesku. I když zatím není vůbec jisté, jak daleko to se svou kampaní dotáhne, je natolik zajímavou postavou z řad republikánů, že je načase ho blíže představit.

     Herman Cain se narodil v roce 1945 v Memphisu ve státě Tennessee v chudé rodině šoféra a uklízečky, ale Cain sám dodává, že jeho dětství bylo šťastné. V té době již rodina žila v Atlantě ve státě Georgia. Maminka mu říkala, že úspěch v životě nezačíná materiálním bohatstvím, ale duševními hodnotami. Oba rodiče těžce pracovali, aby si koupili vlatní dům a nechali své dva syny vystudovat, což se jim také splnilo. Cain získal bakalářský diplom v oboru matematiky a magisterský v oboru výpočetní techniky.

    Zpočátku pracoval pro US Navy, ale později přešel jako analytik do firem jako jsou Coca Cola a Pilsbury. Díky svým matematickým a analytickým schopnostem dokázal pozvednout v té době upadající celonárodní řetězce rychlého občerstvení Buger King a Godfatherś Pizza. Později se vypracoval do pozice předsedy představenstva Federální reservní banky v Kansas City, kde tuto pozici opustil v roce 1996 a začal se aktivně věnovat politice.

     Cain se poprvé zapsal veřejnosti do paměti, když se v 90. letech na městském setkání s Billem Clintonem postavil proti Clintonově plánu převést větší odpovědnost za zdravotní pojištění zaměstnanců na zaměstnavatele, často drobné podnikatele. Cain namítl, že při takovém navýšení nákladů přijde zbytečně mnoho lidí o práci. Clinton ho ujistil, že pro malé firmy budou k dispozici dotace, ale Cain se nedal:

   “Upřímně, vaše výpočty nejsou správné. V konkurenčním prostředí to takto nefunguje.”

     V současné době zabodoval jako překvapivý favorit z Jihu a zároveň s mandátem republikánů, neboť jeden velký stereotyp nám tvrdí, že jižanští republikáni jsou ti největší rasisti. Jako stoprocentní černoch z Jihu Cain bourá jeden předsudek za druhým. Nebylo by to zajímavé, kdyby právě on porazil Obamu v nadcházejících prezidentských volbách, a k vítězství by mu pomohly jak hlasy “rasistických Jižanů”, tak hlasy černošských voličů, kteří jinak tradičně volí demokraty?

     Tato situace nemusí být daleko od skutečnosti. V mnohých průzkumech je Cain v nominaci na solidním druhém místě, v jiných naopak vede. Mnoho republikánských voličů ho na Jihu skutečně podporuje, protože je opravdu pravicový, inspiruje a navíc má zkušenosti jako úspěšný podnikatel a nabízí ekonomický plán, kterému lidé rozumí. Cainův plán, který mimo jiné zahrnuje daňovou zkratku 999 je určitě zajímavý, a zamotal s ním hlavu ekonomům i politikům nalevo i napravo. Forma blogu mi bohužel nedovoluje jít zde do podrobností, ale možná by to bylo zajímavé téma na jeden z dalších příspěvků.

    Herman Cain si získal sympatie i odpor veřejnosti, když komentoval protesty na Wall Street: “Ať přestanou kňourat. Pokud nejsou bohatí, je to jejich vina. A pokud nemají práci, měli by protestovat ve Washingtonu.”

     Mnohem větší rozruch ale způsobil svým prohlášením, že černochům v Americe byly vymyty mozky tvrzením, že demokraté jsou jejich jediní správní zástupci. Po jeho projevech za ním chodí černošští posluchači a šeptem mu vyjadřují své sympatie. Když se jich zeptá, proč šeptají, tak mu odpoví, že se bojí reakcí ostatních černochů, kteří by nesli podporu republikána, i když černocha, s velkou nelibostí.

     V této souvislosti Cain zdůraznil, že zná mnoho černochů, kteří to v životě někam dotáhli, a žádný z nich si nestěžuje na rasismus.

     “Nevěřím, že rasismus někoho drží v této zemi zpátky. Větší pravda je, že je drží zpátky výmluvy na rasismus.”

     Levicoví aktivisté ovšem tuto jednoduchou pravdu nechtějí slyšet, a s vervou se proti Cainovi vyslovují. Zábavné bylo sledovat v pondělí na CNN dva doktory, kteří se zabývají statistikami chudoby, a kteří ze sebe dokázali pouze vypravit, že statistiky hovoří jasně: nezaměstnanost mezi černochy je dvojnásobná oproti bělochům (což Cain samozřejmě nepopírá) a tudíž rasismus existuje. Jejich obhajoba vlastní práce ale postrádala to nejdůležitější, tedy vysvětlení, jak z výsledků dokázali vyčíst příčinu. Korunu všemu nasadili ve chvíli, kdy vyčetli reportérce, že CNN Caina ještě podporuje a o jeho slovech veřejnost informuje! Sympatická moderátorka ale zůstala v pohodě, a upozornila milé doktůrky, že ani Obama si v projevech k černým voličům nebere servítky. Naštvaní příjemci grantů na své rasové výzkumy dokázali jen odvětit, že Cainovy řeči jsou rasistické a Obama je arogantní...

     Není toto snad důležitá zpráva, když oba reprezentanti obou hlavních politických směrů, navíc oba patřící k menšině, svorně poukazují - jeden otevřeněji než druhý , že rasismus jako takový je dnes daleko menší problém než jeho zneužívání, a výmluvy na něj mohou mít pro společnost podobný katastrofický následek jako rasismus skutečný?

     Herman Cain má před sebou ještě hodně dlouhou cestu a určitě mnoho překážek s nejistým výsledkem, ale on to určitě v pohodě zvládne, jako když mu před pěti lety našli rakovinu tlustého střeva s metastázami do jater ve stadiu čtvrtého dtupně, a vida, vyléčil se a dnes žádnou rakovinu nemá. Samozřejmě, že nevím, jestli ho ta cesta dovede až do Bílého domu, ale to možná není v tuto chvíli podstatné. Všichni dobře víme, že cesta často bývá daleko důležitější než samotný cíl.

A to je pro dnes vše o tom, co se v Americe skutečně děje, tedy kromě těch oholených vousů a zaklíněného kočárku.

 

Přeji všem krásný den,

 

Pavlína O´Toole

 

Autor: Pavlina OToole | úterý 11.10.2011 6:01 | karma článku: 28,74 | přečteno: 2065x
  • Další články autora

Pavlina OToole

Pan prezident asi nemá angličtinu rád

Když jsem v neděli večer zhlédla záznam z čínského studia během prezidentovy návštěvy a pak si poslechla i záznam Hovorů z Lán, poléval mě místy studený pot z jeho výslovnosti, z nesrozumitelného povídání, ale zejména pak při jeho svérázném překladu z angličtiny do mateřského jazyka. Ráda bych mu nejen vysvětlila, v čem dělá chyby a v čem se mýlí, ale navrhla bych mu i rozumné řešení.

4.11.2014 v 2:36 | Karma: 48,84 | Přečteno: 90947x | Diskuse| Politika

Pavlina OToole

Asi tomu rasismu špatně rozumím...

28. srpna uplyne padesát a jeden rok ode dne, kdy Martin Luther King Jr. přednesl ve Washingtonu svůj projev, který je znám pod názvem „Mám sen“. Jedna věta v jeho projevu mi utkvěla v hlavě obzvlášť výrazně: „Mám sen, že jednou budou mé čtyři děti žít v zemi, kde budou souzeny ne podle barvy jejich kůže, ale podle jejich charakteru.“ Přiznám se, že mám tu větu moc ráda a že s ní naprosto souhlasím. Každý z nás by měl být posuzován dle našich skutků a ne dle příslušenství k nějaké skupině, která je nám navíc dána geneticky.

27.8.2014 v 2:32 | Karma: 38,74 | Přečteno: 3910x | Diskuse| Politika

Pavlina OToole

Potravinové lístky aneb sociální dávky v USA

Kolega Roman Šebl včera uveřejnil svůj blog s názvem „47,6 miliónů Američanů pobírá potravinové lístky“, který mě svým tématem zaujal. Přiznám se, že mě ale nemile překvapily základní neznalosti autora k tématu, o kterém s takovým zápalem píše. Vzhledem k tomu, že jsem v českém tisku zaznamenala nejeden článek či blog na téma "Food Stamps", a prakticky vždy se jednalo o velmi zjednodušené a jednostranné informace, ráda bych českým čtenářům přiblížila, co to jsou potravinové lístky, k čemu slouží, kdo je od státu dostává a jak jsou zneužívány.

20.2.2014 v 3:29 | Karma: 34,24 | Přečteno: 6224x | Diskuse| Ekonomika

Pavlina OToole

Ze zákulisí voleb na prvním stupni ZŠ

Náš Kevin se rozhodl, že se stane prezidentem, když mu byly tři roky. Nastoupil totiž právě do školky, ve které se kromě s novými kamarády, školním řádem a nepříliš oblíbenou ústavní stravou seznámil i s úlomky americké historie. Největší dojem na něj udělal první americký prezident, George Washington, a malý Kevin se stal nejen jeho velikým obdivovatelem, ale vzal si také do hlavy, že bude i jeho úspěšným následovníkem.

23.10.2013 v 15:20 | Karma: 18,34 | Přečteno: 1108x | Diskuse| Politika

Pavlina OToole

Křik týraného člověka

Paní Irena Fuchsová napsala blog s názvem „Týrané ženy, týraní muži – musíte křičet!“, ve kterém popisuje situaci, které byla svědkem. Viděla na vlastní oči fyzické napadení ženy jejím manželem, a nyní doufá, že se jí žena ozve a ona jí poradí. Poradí jí jednu věc, že musí křičet.

4.2.2013 v 2:05 | Karma: 35,26 | Přečteno: 3877x | Diskuse| Společnost

Pavlina OToole

Dopis Ježíškovi aneb Biologické hodiny na druhou

Milý Ježíšku, tak Ti už zase píšu. Tedy doufám, že se na mně ještě pamatuješ. Před dvaceti sedmi lety jsi mě přivedl do pořádného šoku, když jsi mi pod stromeček nadělil tříkilovou holčičku. Byl to ten nejkrásnější dárek, který jsem si mohla přát, i když mi, pravda, na pěkných pár let (vlastně dodnes) Vánoce trošku zkomplikoval. Zatímco ostatní bláznivé ženské pouze gruntují, nakupují dárky a pečou cukroví, já musím ještě navíc vymýšlet dárek k narozeninám a péct a zdobit na Štědrý den narozeninový dort! Na druhou stranu je ale pravda, že ani když mě ve stáří postihne Alzheimer, zřejmě na tyto narozeniny jako na jediné nikdy nezapomenu.

1.12.2011 v 6:42 | Karma: 27,39 | Přečteno: 2197x | Diskuse| Společnost

Pavlina OToole

Biftek a klasik (povídka)

Pro většinu lidí to byl jen další studený a deštivý podzimní den, ale Lucie zářila jak první jarní sluneční paprsek. Nevadilo ji, že ji zrovna zkropilo zablácenou vodou od hlavy až k patě projíždějící auto, netrápila ji šedivá barva malého pohraničního městečka, jehož jediným barevným oživením byly ve větru zuřivě plápolající rudé prapory s hvězdami k výročí VŘSR, ba dokonce ani prudká a otravná nevolnost, která na ni tu a tam zaútočila, nedokázala zmírnit ten úžasný pocit, kterým byla přeplněna každičká buňka jejího bytí.

15.11.2011 v 23:31 | Karma: 12,09 | Přečteno: 1127x | Diskuse| Poezie a próza

Pavlina OToole

Proč od něj ta slepice neodejde?

„Dlouhodobé domácí násilí: být takto týrán je jako být unesen a mučen za výkupné, kde nikdy nedáte dohromady dost, aby to únosci stačilo.“ Rebecca J. Burns

17.10.2011 v 8:39 | Karma: 40,38 | Přečteno: 18167x | Diskuse| Společnost

Pavlina OToole

Říjnová revoluce na Wall Street

Dle polského listu Gazeta Wyborcza se bývalý polský prezident a bývalý vůdce odborového hnutí Lech Walesa chystá přijet podpořit demonstranty na Wall Street, informoval ve čtvrtek Idnes.cz. Walesa vyzval i prezidenta Obamu, aby se k němu připojil. Mimo jiné také prohlásil, že kapitalismus musí padnout. Pan Walesa evidentně vůbec netuší, že proti kapitalismu jako systému demonstrace určené nejsou, a že by bylo podivné, kdyby prezident Obama jeho výzvu přijal a šel demonstrovat sám proti sobě.

15.10.2011 v 9:22 | Karma: 19,66 | Přečteno: 1374x | Diskuse| Politika

Pavlina OToole

Poloviční články a nesmysly od českých novinářů

''Ve skutečném světě se nic nestává ve správný čas na správném místě. Práce novinářů a historiků je to napravit.'' Mark Twain

23.9.2011 v 7:08 | Karma: 44,03 | Přečteno: 5301x | Diskuse| Společnost

Pavlina OToole

Mast od indiánské babičky

„Jiný kraj, jiný mrav,“ říkám si potichu, když dává můj americký manžel našim dětem na bolest v krku ovocné nanuky, zatímco já jim nutím horké bylinkové čaje s medem a citrónem. Můžete hádat, kdo tento souboj o léčbu u dětí pravidelně vyhrává a kdo si naopak ty čaje pak klidně může vypít sám...

24.9.2010 v 4:35 | Karma: 30,20 | Přečteno: 3285x | Diskuse| Ona

Pavlina OToole

Pan Jakl je mezi konspirátory pouhým amatérem

Před pár dny pan Jakl napsal zde na blogu článek s názvem “Kolik lze vydělat zamaštěným ptákem”, který osobně považuji za vzácnou perlu článků na IDnes.cz. Pan Jakl obviňuje média a zřejmě také nějakého tajného nepřítele, kteří se snaží s “kdovíčím zamaštěným ptákem z někoho vyrazit desítky miliard”. A které nakonec zaplatíme my všichni na vstupném do okázalého divadla. Pod slibným titulkem článku ale nečekejte, že se v textu dozvíte, kolik a kdo na ptákovi vydělává, natož to, kdo na celé havárii tak tratí a jak na celé spiknutí doplatíme my. Nevím, jestli autorovi došla fantazie nebo odvaha a tím svou konspirační teorii nedotáhl do konce, ale to nevadí, ráda mu nezištně (!) pomohu.

13.8.2010 v 6:10 | Karma: 35,12 | Přečteno: 6308x | Diskuse| Společnost

Pavlina OToole

Na olejové pláži (Fotoblog)

Tak nám prý už ten gejzír ropy konečně po třech měsících ucpou a začnou odčerpávat. Zaplatí škody a vše uklidí. Vlastně se ani tak moc neděje, ryby a mořské plody ze zálivu můžeme v klidu jíst, ujistil nás náš prezident Barack Obama. Také na dovolenou na floridské pláže si máme dojet, podpořit místní ekonomiku. A tak jsme se na tu idylu dojeli podívat na vlastní oči, na pláže floridské Pensacoly. Po shlédnutí následujících fotek je jasné, že dovolenou jsme zde nestrávili, nic nejedli a ekonomiku nepodpořili, ale přesunuli se o pár set kilometrů dál, až k Atlantiku... Konečně, ani Obamovic rodinku jsme tu na dovolené nikde nezahlédli...

14.7.2010 v 5:55 | Karma: 15,72 | Přečteno: 2583x | Diskuse| Fotoblogy

Pavlina OToole

Jak jsem se z kariéristky stala "sockou"...

"Máme schůzku u šéfa," nakoukla ke mně do kanceláře sekretářka vedení podniku. "Už zase?" tiše se divím a rozpačitě se zvedám. Mé tušení mě nezklamalo, další snižování počtu zaměstnanců, potřetí za dva měsíce. Další mí dva blízcí spolupracovníci byli dnes ráno v tichosti propuštěni. Nešťastně se podívám na Michelle a Marka, a s údivem se zeptám hlavního managera: "To si vážně myslíte, že to ve třech utáhneme sami? Teď, na začátku sezóny?" Manager Joe se na mně podívá stejně smutně a jen si povzdechne: "To rozhodla korporace, včera mi to oznámili - v rámci šetření. Je krize, musíme to překonat." A tak si opět rozdělujeme práci bývalých kolegů, a jede se dál - i po nocích a o víkendech.

18.6.2010 v 7:59 | Karma: 45,79 | Přečteno: 18950x | Diskuse| Společnost

Pavlina OToole

Pomoc! Máme doma divné stvoření!

Stalo se to asi před dvěma lety, úplně nečekaně a zákeřně. Naše roztomilá, veselá a mazlívá dceruška Kristýnka záhadně zmizela z našeho života, a místo ní se tu objevilo podivné a nevyzpytatelné stvoření, po jehož původu stále marně pátráme. Manžel, který má rád sci-fi, se domnívá, že jsme se stali objektem nějakého šíleného experimentu. Naši malou Kristýnku nám prý unesli mimozemšťané, a vyměnili nám ji za technicky vyspělého robota, který na nás zkouší psychickou odolnost celé lidské rasy. Pokud je to pravda, tak vážení spoluobčané, řeknu vám to na rovinu - je to s námi lidmi dost nahnuté.

23.4.2010 v 4:35 | Karma: 35,48 | Přečteno: 3466x | Diskuse| Společnost

Pavlina OToole

Koho budeš volit? Já asi Google...

Předvolební období jsou v současnosti plná slibů více či méně nesplnitelnými, obviňování, výpadů a horečnatého utajování vlastních pochybných aktivit, kdy politik, omráčen vlastní ideologií i genialitou, nestoudně oblbuje občany v marné víře, že se mu podaří odvrátit neodvratitelné - vymřeni vlastního druhu. Občan volí v upřímné naději v lepší budoucnost a je čím dál více zklamán pocitem, že každý, kdo má zastupovat jeho zájmy, se záhy změní přinejmenším v ubohého handlíře, v horším případě přímo v politickou bordel-mamá. A čím je hůře, tím více jinak celkem pragmatických občanů tajně doufá, že se objeví nějaký ten Mesiáš a spasí nás.

12.3.2010 v 21:27 | Karma: 18,71 | Přečteno: 1837x | Diskuse| Ekonomika

Pavlina OToole

Pro mé děti jen to nejlepší

Domnívám se, že my matky jsme takový speciální druh Homo sapiens (člověka rozumného), ale určitě se od ostatních nerozlišujeme tím, že bychom byly o něco rozumnější, právě naopak. Ve chvílí, kdy se celkem rozumné a normální ženě narodí první potomek, promění se v psychicky nevyváženého jedince, kterým zřejmě zůstane až do svého posledního dechu. Vše začne už v porodnici, kde nenápadné porovnáváme náš velký zázrak s těmi ostatními, rozumějte obyčejnými miminky, a naplní nás neuvěřitelná pýcha, že to naše mimčo je nejen nejkrásnější a viditelně nejchytřejší, ale dokonce už druhý den po narození má mnohem zdravější barvu než ti ostatní! To, že má ve skutečnosti žloutenku, jak nám později prozradí paní doktorka, nás sice na pár dní a hlavně nocí pořádně vyděsí, ale i tak budeme ještě celá léta vyprávět, jak naší Michalce ta lehce broskvová pleť náramně slušela.

3.2.2010 v 23:55 | Karma: 23,93 | Přečteno: 2355x | Diskuse| Společnost

Pavlina OToole

"Hlavně myslet pozitivně!"

Tuto větičku si říkám stále častěji v šest hodin ráno, kdy je čas vstávat. Za okny je tma, chladno a prší. Po třech minutách urputného přesvědčování sama sebe vstanu a rozsvítím všechna světla. Prý to pomáhá k dobré náladě, a tak se rozhodnu pomoci i ostatním členům rodiny. Nesouhlasné výkřiky mi prozradí, že ne každý dokáže ocenit dobrý úmysl. Z jednoho dětského pokoje (nebo lépe řečeno "pubertálního" pokoje, se dokonce ozve výkřik, který se nápadně podobá slovu "crazy". Na vteřinku se zarazím, ale pozitivní myšlenka zvítězí: Musela jsem se přeslechnout! Nikdo z těch, kteří se mnou sdílí genový materiál a střechu nad hlavou, by mě určitě bláznem nenazval!

23.10.2009 v 22:57 | Karma: 24,82 | Přečteno: 2692x | Diskuse| Společnost

Pavlina OToole

Také "multitaskujete"?

Včera jsem si pro zajímavost pročítala české inzeráty, a narazila jsem i na ty, kde nabízí různá zaměstnání zahraniční firmy, a to v angličtině. Všimla jsem si, že se tam často opakuje jeden zajímavý požadavek pro zájemce: multitasking, nebo-li volně přeloženo - zvládání několika, ale spíše mnoha činností či úkonů najednou. U česky psaných inzerátů jsem si podobného požadavku nevšimla, ale pokud se mýlím, tak mě opravte. Ono na něj jistě časem také dojde. V USA je "multitasking" velice častý a oblíbený požadavek pro zájemce o zaměstnání, ale ne každý ho zvládne.

14.6.2009 v 22:16 | Karma: 32,63 | Přečteno: 3718x | Diskuse| Společnost

Pavlina OToole

Kovbojský oblek a vzácná příležitost

To, že můj pětiletý synek sdílí geny se slavným Buffalo Billem, se v něm opravdu nezapře. Od té doby, co začal trošku rozum brát, touží se stát kovbojem. Tedy, samozřejmě, když nepočítám ty chvíle, kdy chce být pilotem jako byl jeho dědeček, nebo badatelem vesmíru jako je jeho starší bratr, či fotografem žraloků jako byl kdysi jeho tatínek a šikovným malířem jako je jeho nejstarší sestra. Je kouzelné sledovat malé dítě, které samo v sebe věří, čím vším může jednou být.

10.6.2009 v 6:50 | Karma: 25,10 | Přečteno: 2793x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5739x
Mám ráda děti, lidi, zvířata, přírodu a život, i když možná ne přesně v tomto pořadí. Snažím se dívat na sebe i svět kolem s úsměvem a nadhledem. Dělám, co mě hrozně baví, a doufám, že mi to tak vydrží.
...

Čas Robinsonů
A Time to Cast Off
...


geovisite